søndag den 9. august 2015

Solbærglaseret andebryst


Det er lige nu. Lige nu at solbær, ribs og stikkelsbær hænger rundt omkring i haverne og byder sig til. Venter på at enten høns, solsorte eller børn med hang til fedtede fingre lister forbi og forsyner sig det bedste de har lært. De fleste frugtbuske er heldigvis indrettet så snedigt, at der er nok til alle. Når fjerede væsener og unger har været forbi, er der stadig en overflod at kaste sig over. Heldigvis! Det er jo lige nu havregrøden får det ekstra særlige skær, når der generøst bliver drysset med disse friske bær, eller når desserten står på frisklavet frugtgrød - og det vil jeg nødig være foruden. 

Her til aften kombinerede jeg et andebryst med et par håndfulde solbær og nyslynget honning. Det var mageløst. And er ikke nødvendigvis synonym med jul og vinterretter, men kan så afgjort stå mål med en lun sommeraften! 

Til 2 personer
Ingredienser:

1 andebryst
Et lille skvæt oliven- eller rapsolie
2 damehåndfulde solbær (frosne kan også bruges, men så skal der bruges lidt mere honning) 
2 spsk. honning
4 spsk. æblecidereddike
3 stængler timian, vaskede og ribbede
1 bananskalotteløg
en anelse salt og groft kværnet peber

Fremgangsmåde:

  • Sæt ovnen på 200 grader
  • Varm en pande godt op
  • Dup andebrystet tørt, og skær ridser i skindet. Drys med salt og peber
  • Når panden er meget varm tilsættes olie, og i samme sekund lægges andebrystet på med skindsiden nedad
  • Lad det brune godt ca. 3 minutter, før brystet vendes rundt
  • Kom de øvrige ingredienser op i panden, og lad bærrene få et hurtigt opkog, inden der skrues ned til middel varme. 
  • Vend atter brystet med fedtsiden nedad. Lad det hele snurre i 5 minutter, til solbærrene koger lidt ud. Tag andebrystet op og sæt det i ovnen med skindsiden opad. Alt afhængig af ovn og kapacitet skal du satse på at give det ca. 15 minutter.
  • I mellemtiden snurrer solbærrene sagte, mens smagen får lov til at folde sig ud. 
  • Smag solbærrene til og juster eventuelt med eddike og honning
  • En rustik salat og nogle anstændige kartofler er det, der skal til for at tingene går op i en højere enhed. Spis!

 

Solbærglaseret andebryst

2 kommentarer:

  1. Det lyder ualmindeligt lækkert. Generelt laver du al al for lidt mad til mig og mine unger - det var et opråb :-) Knus fra Majse

    SvarSlet
    Svar
    1. Noteret..
      Taget til efterretning...
      Der arbejdes på sagen...!

      Slet