torsdag den 28. januar 2016

Fristende kokosis med chokolade, kakaobønne og mørk rom

Kokosis med chokolade, kakaobønne og mørk rom

Selvom jeg holder farligt meget af hjemmelavet flødeis, opstod der pludselig en trang til at prøve kræfter med noget helt andet. En cremet is, lavet på så få ingredienser som muligt, og med samme evne til at smelte blødt og cremet i munden som gængs flødeis kan gøre det.

Isen er laktosefri, så får du gæster med allergi herfor, har du her en lille redningskrans til en dessert, alle kan spise.

En ismaskine gør isen meget cremet, men almindelig indfrysning, hvor man tager beholderen ud og rører grundigt med en elpisker, kan også gøre underværker.

Det er hurtigt, såre simpelt og smager skønt! 
- men det kræver altså ordentlige ingredienser...

Ingredienser:
250 g fuldfed kokosfløde (hvor den glasklare væske er siet fra)
100 g mørk chokolade, fint hakket
2 spsk. god, mørk rom. Du vil kunne smage noterne fra rommen, så undlad at tage madlavningsudgaven, bare fordi du i et splitsekund føler dig lidt for husmoderligt anlagt og gerne vil spare, hvor spares kan. Den går ikke..
1½ spsk. kakaonibs (det vil sige små stykke reel kakaobønne, også kaldet "raw" kakabønne. 

Fremgangsmåde:
  • Lun forsigtigt kokosfløden op i en tykbundet gryde.
  • Kom den hakkede chokolade heri, og smelt den fuldstændigt. Rør, indtil du har en mørkebrun masse.
  • Tilsæt rom og kakaonibs og sæt massen til afkøling.
  • Frys isen under omrøring; enten i en ismaskine eller pr. håndkraft
Tip:
Bananer, marineret i lime og grillet med farin (til bananen er karamelliseret) er glimrende tilbehør.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar