onsdag den 20. august 2014

Nem, nærved og næsten-klassisk tærte med babyspinat, feta og tomater

Tærte med spinat, feta, oliven og tomater

Vi er nået til et skelsættende kapitel i mit liv, hvor et udefrakommende element er blevet implementeret på smukkeste vis. 

Jeg har købt en pakke butterdej. 

Jeg, der aldrig helt har forstået de dybere og saliggørende aspekter af dette fedladne stykke bagværk - som oftest gemt bort bag en tung dyne af æggestand i den helt klassiske udgave af en tærte - har nu måttet sande, at der alligevel er noget godt gemt bag de flade plader, man køber på frost. 

Begrebet tærte er taget nænsomt ved hånden og drejet en anelse, så butterdejens flagede konsistens er så intakt som muligt. 

Det er rasende nemt at lave!! - og ja; den slags kommer man til at holde af fra tid til anden.

Ingredienser:
1 plade butterdej pr. snude
1 tomat pr.snude - og ja, herfra aftaler vi bare, at resten af nedenstående ingredienser naturligvis også retter sig til førnævnte snude!
1 damehåndfuld babyspinat, vasket 
2-3 store humpler cremet feta
3-4 sorte oliven af særdeles anstændig kvalitet skåret i tynde flager
Lidt olivenolie
Lidt groft kværnet sort peber
Frisk basilikum, revet groft fra hinanden


Fremgangsmåde:

  • Lad buterdejspladerne tø en anelse op på en bageplade
  • Kom en håndfuld spinat på hver, fortsæt med tyndt skårne tomater, feta, oliven, olie og til sidst peber.
  • Bagetid: 20-25 minutter ved 215 grader
  • Efter kort afkølingstid drysses basilikum på. 
  • Spises med godt, lufttørret skinke, kølig hvidvin og bunkevis af oliven



Ingen kommentarer:

Send en kommentar