søndag den 21. september 2014

Høns i haven


I nogle dage har man kredset rundt om sig selv. Slidt græsset i haven tyndt af at trave hvileløst omkring, og ligge (næsten) søvnløs om natten.....fordi man venter.

Jamen dog? Det lyder ganske fælt, forledes man til at sige med medfølelse i stemmen, og måske ville man også driste sig til at spørge, hvad denne kvababbelse dog drejer sig om?

Det er såre simpelt: Vi har fået høns. 

3 brune, kække og skønne høns, der end ikke har nået deres fulde højde og drøjde.

Måske er dette også forklaringen på al denne venten, for hver dag åbner jeg jo for at se, om der skulle være noget derinde. Bare ét lille æg, så jeg ved, at alt er såre godt!!


Ungerne mener sig overbevist om, at problemer af den karakter skal spises væk, og hønsene er af samme årsag sat på en streng diæt bestående af grønkål, bænkebiddere og regnorme. To unger piler frem og tilbage med forsyninger - hvoraf grønkålen vist godt nok ikke er så højt skattet som de animalske gaver. Jeg står ude på sidelinjen med økologisk fuldkost i pilleform til de tre kræ og ser lidt overset ud i den sammenhæng.. 

Tilbage til det med æggene. 
Indtil nu har der end ikke været skyggen af noget, der kunne minde herom. Men:

Naturloven foreskriver, at det heldigvis vil ske.

2 kommentarer:

 1. Hvor er de søde, dine høns :-) Jeg ville også gerne have høns, men så længe vores nabo Helene på 87 er på dupperne og har høns og æg, kan det vente. Hendes høns får masser af frugt og grønt - og en græstørv at rode i stykker hver dag. Men når hun skifter hønsene ud, går der lidt tid, før der kommer æg. Og de første er nogle små kyllingeæg :-) De skal nok bare lige blive gamle nok.
  vh/Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen.
   Sikke en dejlig nabo!!! Jeg kan bestemt heller ikke klage; her er det bare de skønneste æbler, der vandrer over hækken til os fra én af vores søde naboer :)
   Jeg har haft unge høns før, det er bare første gang, vi har ventet så længe på æg som nu. Men hvad: pyt!! Lige nu er jeg kisteglad for bare at nyde synet af dem ude i haven!!

   Slet