Mandelsmør med kakaonibs |
Mit bidrag til listen er en mandelsmør med kakaonibs.
De små, rå kakaobønner ("nibs" er blot navnet, når bønnerne er hakket i mindre stykker) er bitre, men ikke mere end at mandlernes sødme og fedme holder noterne i skak.
Ingredienser:
150 g økologiske mandler
3-4 spsk. koldpresset mandelolie
1 velvoksen spiseske honning
1 nip havsalt
1 knap så velvoksen spiseske kakaonibs
Fremgangsmåde:
- Kom mandler op i en food processor og blend, til massen begynder at se fugtig ud.
- Tilsæt olie og fortsæt, til alt er blendet sammen til en cremet masse
- Tilsæt salt, honning og kakaonibs og rør godt sammen - blend endelig ikke.
- Opbevares på køl
Note: Folk med sarte sjæle kan naturligvis vælge at afskalle mandlerne for at opnå et mere uspoleret udseende og blødere konsistens - men alt går også glimrende med hinden på..
Endnu en note: Det er fuldstændigt udenfor gastronomisk relevans, men jeg bruger også mandelolien som aldeles fremragende makeupfjerner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar