torsdag den 5. februar 2015

Særligt godt mandelsmør med kakaonibs

Mandelsmør med kakaonibs

Opskrifter på mandelsmør er utallige. Der findes ristede og uristede, saltede og usaltede, og endelig også krydrede og neutrale udgaver - foruden kombinationerne disse iblandt..

Mit bidrag til listen er en mandelsmør med kakaonibs. 
De små, rå kakaobønner ("nibs" er blot navnet, når bønnerne er hakket i mindre stykker) er bitre, men ikke mere end at mandlernes sødme og fedme holder noterne i skak. 

Ingredienser:
150 g økologiske mandler
3-4 spsk. koldpresset mandelolie
1 velvoksen spiseske honning
1 nip havsalt
1 knap så velvoksen spiseske kakaonibs

Fremgangsmåde:

  • Kom mandler op i en food processor og blend, til massen begynder at se fugtig ud.
  • Tilsæt olie og fortsæt, til alt er blendet sammen til en cremet masse
  • Tilsæt salt, honning og kakaonibs og rør godt sammen - blend endelig ikke.
  • Opbevares på køl
Note: Folk med sarte sjæle kan naturligvis vælge at afskalle mandlerne for at opnå et mere uspoleret udseende og blødere konsistens - men alt går også glimrende med hinden på..

Endnu en note: Det er fuldstændigt udenfor gastronomisk relevans, men jeg bruger også mandelolien som aldeles fremragende makeupfjerner. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar