søndag den 21. maj 2017

Det er tid til at lave den fineste te af hvidtjørn!


En weekend med det smukkeste vejr er ved at rinde ud. Kolonihaven har dannet ramme for hygge, en ualmindelig fin cykeltur rundt om Brabrandsøen, fisketure, grill, havearbejde, mere indretning og afslapning. Højst tiltrængt. Faktisk havde vi alle en følelse af at have sommerferie.

Da vi i formiddags fandt cyklerne frem og tog på tur, kunne jeg se, at hvidtjørnen blomstrede overalt langs søen. En interimistisk opbevaring blev arrangeret, og så gik vi ellers i gang med at plukke de sarte blomster og blade, for begge dele kan anvendes.
Nu skal de tørre, indtil der end ikke er spor af fugt tilbage. Du kan gøre det på en helt almindelig bagerist ude i solen eller bag et vindue, hvor solen skinner flittigt ind. Det, der er væsentligst er luft under blade og blomster.
Når de første efterårsstorme sætter ind og rusker i huse og træer er der næsten ikke noget så fint som at lægge et par buketter i et glas og hælde kogende vand over. Blomsterne folder sig smukt ud og ligger i bunden af glasset som transparente, helt friske blomster, og bladene får deres dybgrønne glød igen.
Hvidtjørn er godt for meget - bl.a. dit hjerte, så drik teen med nydelse, velbehag - men som med så meget andet (bortset fra kanelsnegle), uden at overdrive...
Nyd søndagen!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar