onsdag den 22. august 2012

På sommerens præmisserDet hænder, at man vågner op med visheden om, at dagen forude er som skabt til noget helt specielt. 

Et flimrende lys fordeler sig på den dugvåde græsplæne, og luften bringer aromatiske og karakteristiske noter af varm jord med sig allerede fra de tidlige morgentimer
Himmelen evner den svære kunst at være sart lys og helt blå på een gang. 
Slår man øjnene op sådan en dag, må man samle det mest nødvendige og tage på tur. Udflugter eller afstikkere er lige godt - men ud... det må man.

Der har været rig mulighed for udflugter her på det seneste. Rent faktisk er det årsagen til, at bloggen har været mere end almindeligt stille.Hede sommerdage kalder på litteratur, som kan stå mål med temperaturerne - og det kan Elizabeth Davids Summer Cooking fra 1955. 

Opskrifterne og anekdoterne bringer en snert af den fortabte verden med sig; et pust fra en svunden tid - dog ikke mere end at opskrifterne kan bruges den dag i dag. Små sætninger hist og her, der alle opildner én til at gøre lidt ud af detajlen for de råvarer, der er allermest i sæson netop nu - og som kan pakkes med i en picnickurv. 

- og fragtes med til steder, hvor sjælen kan få flyvetilladelse- og hvor fingrene forbliver rene på grund af praktisk indpakning.


Tilbage til hverdag og lavere temperaturer... men en hel del fantastiske minder rigere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar