onsdag den 15. august 2012

Salat med gule bønner, grøn tapenade og abrikoser

Persille, hvidløg og gule bønner fra haven

De gule bønner har nu fået permanent opholdstilladelse - i hvert fald i vores have. 
Holder man smagen op mod de (for mig) mere klassiske, grønne harico verts, har de en mere mild smag, som jeg syntes vældig godt om! 
Snart er de røde klatrebønner også klar:


Som lovet kommer her en opskrift med de gule bønner: 

Ingredienser til selve salaten:
En god håndfuld gule bønner
2 usvovlede abrikoser, skåret i tynde strimler
Evt. ½ nyt løg skåret fint
Godt brød

Tapenade:
Et bundt bredbladet persille, både stængler og blade (se billedet for mængde)
1½ tsk. salt
7-8 kapers (hvis de er saltede, skal du undlade at tilføje salt)
lidt skal fra en økologisk citron
1 spsk. citronsaft
ca. 15 mandler (med den brune hinde), ristede på en tør, hed pande
En stor spiseske/lille luns sardiner i olie 
1 fed hvidløg
Et ordenligt drys friskt kværnet sort peber

Fremgangsmåde:
  • Kog bønnerne i en anelse, letsaltet vand i ganske få minutter. Overhæld med iskoldt vand og lad dem dryppe af i et dørslag
  • Tapenade: Kom samtlige ingredienser op i en food processor eller skål og blend alt sammen til en grov masse. Smag til. Smagen må gerne være let syrlig; husk at du spiser de tørrede abrikoser til. 
  • De letkogte, afdryppede bønner vendes med lidt af tapenaden og spises med abrikoser og brød til. En anelse blød gedeost vil blive budt velkommen som tilbehør, hvis man har lidt i køleskabet..


Spises, nydes og fortæres i solen...til der ikke er mere. 


Det er ikke så svært. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar