Græskarsmør med fennikel og chili |
Hmpf. Hmpf. Æv og snyd. Disse blev spist sidste år... |
Nu er der til gengæld tid til at udgive det indlæg om den bagte hokkaidos endeligt, som har været planlagt i et beskedent stykke tid.
Græskar bliver urimeligt cremet efter opvarmning, og det kan udnyttes til et smørbart pålæg eller dip, som kan spises til rå grøntsager, ovenpå lunt hjemmebagt brød eller bruges som base i en karryret.
Rester er en svær størrelse at lave en opskrift efter, idet de færreste kan siges at levne samme mængde. Derfor får du blot vejledende anvisning på, hvad jeg har gjort med det, der var tilbage hos os.
Hvis resterne af din hokkaido har været opbevaret på køl, kan du uden problemer lave dette græskarsmør 4 dage senere -på det tidspunkt virker synet af græskar atter voldsomt opkvikkende og fornyende..
Græskarsmør
Ingredienser
Omtrent ½ hokkaido - uden fyld. Fyldet giver du til dine høns. Eller nabo. Eller luner det i en pandekage sammen med en rest hakket oksekød.
2 fed hvidløg
Et ordenligt drys friskt kværnet sort peber
Et par centimeter rød chili, finthakket
Fintrevet skal og saft fra 1 citron
Fintrevet skal og saft fra ½ appelsin
evt. 1 tsk. grofthakkede fennikelfrø, hvis noterne fra den tilberedte hokkaido ikke længere er at spore.
Evt. lidt frisk ingefær
Fremgangsmåde:
- Hak hokkaido groft - brug også skallen
- Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele sammen til et meget cremet dip/smør
- Drys evt. med ristet sesam og nigellafrø ved servering.
Her er der som sagt ingen æbleskiver. Ingen klippede, flettede hjerter og ingen marcipankonfekt.
Der mangler noget, gør der!! Meen: man må tage revance og måske købe en sneplov til bilen...
...når nu man ikke kan prale af kane og rensdyr!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar