Müslibar a la Kunster på køkkenbordet |
...der ikke smuldrer, brækker, indeholder mængder af smør eller fedter for meget.
Det er en tilsnigelse at kalde disse små, kompakte stykker for brød, for hovedbestanddelen er nemlig frugter og flager. De er komprimeret i smag og næring hvilket gør dem oplagte at tage med, hvis man ikke har tiden til at spise en hel masse - men alligevel har brug for en portion energi. Vi er ret vilde med dem i vores familie og tager dem bl.a. med i tasken som en god snack efter weekendens tur i svømmehallen.
12 stk. i aflange silikoneforme
Ingredienser:
Del 1
2½ dl havregryn,
finvalsede
1 dl. havregryn,
grovvalsede
1 dl. ristet müesli
1 dl. risflager
(fra Urtekram)
1 dl. rosiner
2½ dl. groft
knuste cornflakes
1 dl. boghvede,
hel
½ tsk. salt
½ dl. hvedemel
5 dadler skåret
i små stykker – brug de faste dadler
Evt. 1 tsk.
kanel
Del 2
1½ æggehvide
(passer med et bæger pasteuriserede æggehvider)
1½ dl frugtmos, usødet-
gerne banan
½ dl. honning
Fremgangsmåde:
- Alt i del 1 blandes grundigt i en stor skål
- Gå
til del 2: Opvarm
honning og frugtmosen, tilsæt olie og kom det i den tørre blanding fra del
1 sammen med æggehviden. Rør grundigt rundt
- Bred massen ud i en bradepande
(foret med papir) i 2½ cm tykkelse, eller i små silikoneforme. Tryk godt
sammen
- Bages 35 minutter ved 200 grader
- Tages ud af silikoneformene, når de
er kølet lidt af. Hvis frugtstængerne er bagt i en brødform, skæres de i
stænger, inden de puttes i en kagedåse med helt tætsluttende låg
Ingen kommentarer:
Send en kommentar