Klassiske flødekarameller |
Dette burde være et overbevisende og fyldestgørende argument i sig selv - derfor: videre til opskriften, prompte!!
Ingredienser:
300 g sukker
150 g lys sirup
1 tsk. vanillepulver
45 g saltet smør
3,5 dl. fløde
1,5 dl. sødmælk
Fremgangsmåde:
- Kom samtlige ingredienser i en tykbundet gryde.
- Kog op under omrøring, og lad nu massen stå og boble ved middel varme i godt 40 minutter, mens der røres jævnligt.
- Karamellen er færdig, når et sukkertermometer viser 120 grader. Har du ikke sådan ét, kan du komme en tskf. af karamelmassen i et glas med koldt vand. Falder massen tungt til bunds, og kan derefter trilles til en blød kugle, er karamellen færdig.
- Hældes op i en smurt form, der skæres i mindre stykker, dagen efter - eller når karamellen er helt kold.
Lav rigeligt. Det hænder, man får lyst til at dele med andre...
Mmmh hvor ser de bare lækre ud! Jeg kunne sagtens spise 1 (måske 10) lige nu! Har lige fundet din blog, og jeg følger nu glæder mig til fremtidige opskrifter. Jeg har også en mad-blog, hvis du ville kigge forbi?
SvarSletanna-mad.blogspot.dk
Knus Anna
Hej Anna. Tak for din søde hilsen :) Jeg har allerede været forbi din blog, og forelskede mig straks i såvel opskriften på fyldte butternut-squash som de julede gulerodsmuffins! Jeg vil ligeledes glæde mig til flere indlæg fra din side.
SletGode julehilsner fra Nina