Hjemmelavet julesennep med snaps og allehånde |
Et frivilligt riv i næsen, som - i visse tilfælde - kan forplante sig helt ned i tæerne og efterlade én lettere mat og fornøjet.
I mit køleskab er der fast 2-4 slags sennep, som i kraft af deres forskelighed indarbejdes meget jævnligt i maden.
Seneste type er den krydrede, søde og dog skarpe julesennep. En sennep man gerne spiser sammen med en god, økologisk medister og rugbrød på sidelinjen. En sennep man også gerne ser som fast følgesvend til en god hamburgerryg, der ikke er pumpet til bristepunktet og dernæst iført elastisk spændetrøje.
Hold den dog udenom den mere ferske sylte - det vil være synd for begge parter.
Ingredienser:
0,5 dl. gule sennepsfrø
1 dl. brune sennepsfrø
1,5-2 dl. gult sennepsmel
2 dl. brun farin
1½ dl. vand
1 dl. æblecidereddike
0,25 dl. Brøndum klar snaps
2 tsk. friskt kværnet allehånde
Fremgangsmåde:
- Kværn gule og brune sennepsfrø til pulver.
- Kom samtlige tørre ingredienser op i et rummeligt sylteglas.
- Kom vand og eddike i en gryde og varm op til kogepunktet.
- Overhæld de tørre ingredienser med den kogende væske og tilsæt snaps til sidst. Rør godt sammen og lad senneppen trække til næste dag. Her vurderer man på konsistensen, hvilket til dels afhænger af, hvor meget man har kværnet sennepsfrøene. Er den for flydende, reguleres der med sennepsmelet.
- Lad senneppen stå min. et par dage på køl, inden man påbegynder at spise af den.
Åh, det lyder godt! Elsker også bare sennep, og den her lyder rigtig lækker til julenfrokosternes frikadeller og steg, mmh.
SvarSlet- Anne
Det er den også. God...og stærk :)
SletMåske er det netop derfor, man gerne vil spise sennep til fed julemad - der gives en god kontrast!
Vh Nina