Mangel på tid den ene dag....og rigeligt den næste.
Andelår er rigtig godt til sidstnævnte; lav varme og lang tilberedning gør kødet mørt og velsmagende - i det hele taget er jeg fuldstændig pjattet med dette stykke kød. Ét lår svarer lige til én sulten person - og det kan man ikke undslå sig for at være fra tid til anden.
Det er oplagt gæstemad, idet arbejdsindsatsen er minimal og kan føres ud i livet et godt stykke tid før servering.
Ingredienser:
1 andelår pr snude
1 fed hvidløg - pr samme snude
1 kvist fransk estragon og to kviste rosmarin (begge friske)
En god slant rødvin som lige godt og vel dækker bunden af et ildfast fad med låg
Et jævnt drej på peberkværnen og et generøst drys uraffineret havsalt
Fremgangsmåde:
- Dup andelåret tørt med køkkenrulle
- Rids i skindet uden at skade kødet underneden
- Varm en pande godt op og brun kødet af (uden fedtstof) - først på oversiden, hvor fedtet vil smelte så tilpas meget, at kødet ikke hænger i, og dernæst undersiden.
- Kom låret (eller lårene) op i et ildfast fad med tilhørende låg og kom de resterende ingredienser ved.
- På med låget og ind i en 150 grader varm ovn, midterste ribbe, i 2 timer.
- Når 1½ time er gået, skrues der op for varmen til 175 grader, og låget tages af (pas på den varme damp), så skindet kan blive sprødt og uimodståeligt.
Når talen falder på tilbehør, er det i øvrigt klogt at ruste sig med noget, som er friskt og let - i hvert fald her i sommermånederne. Andelåret rummer så megen smag, saft og kraft, at tilbehøret nødvendigvis må være i den mindre bombastiske ende af skalaen for at det hele hænger harmonisk sammen. Altså tilbehør uden for meget fedt - sådan kan man også formulere det....bare for en gang skyld.
Det er en super dejlig opskrift - vi vender tilbage til den gang på gang;o))
SvarSletMange hilsner fra
Anni
Det glæder mig meget at høre!! Jeg har også selv lavet den ret mange gange efterhånden...
SletJeg har lige fundet opskriften frem - igen - igen - jeg skrev for 11 år siden at vi vender tilbage gang på gang - det gør vi stadig. Det er en genial opskrift 👍
SvarSletMange hilsner - igen - fra
Anni