lørdag den 13. oktober 2012

Man holder gryderne i kog for tiden.


Der er det sædvanlige rugbrød, der skal bages, et par glas hindbærmarmelade, der skal forsegles (kogt lige præcis så stift, at det kan tåle omgang med trøffeldej samt hindbærsnitter og - ikke mindst- roulade). Der er (endelig) æbler, der skal presses og kiks, der skal bages. 

Så er der også noget andet. Noget, der for godt 1 år siden satte lignende aktivitet igang. En forventningens glæde er begyndt at simre rundt langs kanten, og man er nød til at gøre noget. Gøre ting, som man slet ikke kan lade være med, når der sker sådan noget. Bage, for eksempel. Koge, for nu at tage et andet eksempel. Skære og marinere - for et tredje. Så siger jeg ikke mere. 

Blot: 
Vi tog på torvet i dag, kæmpede os frem trods kastevinde og iskolde, generøse regndråber. Hvorfor? Jo, for  at se, om vi var heldige nok til at få årets buket hjem, før frosten gjorde det for sent. Man kan købe sig til mange buketter igennem et år - men få er så smukke som de, der er skabt af georginer. Jeg køber kun én buket gennem et helt år - og selvom den ikke er så overdådig som sidste års udgave, er det dog stadig nok til, at mit hjerte smelter, når jeg ser på den. 


Nu er buketten nænsomt båret hjem, råvarerne købt og delvist forarbejdet. Så er det bare med at vente...


Mens man gør det, kan man kigge lidt på billedet. Kan du også se to fugle?! Det er altså bare blade fra en syren...

2 kommentarer:

  1. Torvet er bare vidunderligt! Jeg var også derinde, fik tragtkantareller som jeg er ved at tørre halvdelen af lige nu, sammen med en masse æblerskriver. Mit æblesmør ser på ingen måde ud som dit. Mit er mørkebrunt, mén smager skønt. Jeg må forsøge mig med din udgave også Nina.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, torvet er vidunderligt!! Så mange søde mennesker med spændende boder....jeg har dog også spottet de knap så "hjemmedyrkede" boder indimellem - men dem kan nu nemt navigere udenom :)

      Slet