lørdag den 2. februar 2013

Betragtninger, forventninger og fornøjelser ved alt det gæstemad fører med sig


At få gæster er en finurlig ting. 

Først bruger man dage på at forberede. I den fase bruges der, foruden forberedelse, ret meget krudt på at rydde op, så alt det nye kan få den plads, som sådan noget kan kræve. I den periode kan der være et utal af tænderskærende overvejelser og hændervridende bekymringer over hvor man skal gøre af de ting, der nu må vige pladsen.
(Man skal spise dem) 

Så kommer selve dagen, hvor maden skal sættes på bordet - ikke uden en vis glæde og forventning. 

Lagkage med brændte figner i cognac samt konditorcreme med kaffe og kardemomme
Men glæden deler sig faktisk i tre; dels fornøjelsen ved at spise det, der er brugt tid på, sammen med gæsterne. Så er der den mere jævne glæde ved udsigten til at få mere plads i køleskabet igen...men man glæder sig mindst lige så meget til....



...at spise de lettilgængelige rester i dagene derefter.

Nu er der ikke mere tykkam. Det gør heller ikke noget.

5 kommentarer:

  1. Så fint skrevet.
    Jeg elsker at have gæstebud, ikke mindst at planlægge det inden, og at nyde resultatet bagefter. Også, hvis man er så heldig, resterne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have!
      Jeg forsøger faktisk altid at lave lidt for meget mad til et gæstebud. Dagene derpå oftest er præget af lidt lavenergi hvad angår lysten til at bevæge sig ud i køkkenregionerne - og glæden ved så at finde ét og andet brugbart i køleskabet er desto større!

      Slet
  2. og opskriften på den der lagkage??? (du ved nok jeg har en særlig kærlighed til søde sager iført cognac...)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den skal du få :) men der går liige et par dage...

      Slet
  3. nøj.... det ser godt nok godt ud!

    SvarSlet