Biscotti med mandler, chokolade og kaffe |
Ingredienser:
180 g hvedemel
60 g grahamsmel
150 g sukker
150 g mandler, hele
50 g mørk chokolade 70%
3 æg a' ca. 50 g
½ tsk. salt
1½ tsk. instant kaffe
1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader
- Alle ingredienser vejes af og kommes op i en rummelig skål
- Ælt dejen godt igennem med hænderne, eller rør den sammen med en grydeske. Dejen er ret klistret - det er helt i sin orden
- Form 3 stænger af dejen og læg dem på en bageplade. Tykkelse er en temperamentssag, men jeg foretrækker ca. 5 cm.
- Bag stængerne i ovnen i 20 minutter
- Tag stængerne ud, sænk ovnens temperatur til 150 grader og skær dem umiddelbart herefter i skrå skiver med en savtakket kniv. Tykkelsen er atter en sag for de enkeltes temperament, men jeg går efter 1½ cm tykkelse.
- Fordel småkagerne på pladen og bag dem endnu 15 minutter.
- Sluk ovnen og lad dem stå ved eftervarmen endnu 15 minutter.
Note:
Jeg plejer at drysse mine biscotti med appelsinsukker, men det er ikke en nødvendighed. Dette fremstiller jeg, når appelsinerne for alvor er i sæson i de kolde vintermåneder: Skær den yderste skal af økologiske appelsiner og blend det med rørsukker. Bred den smukt gyldne og glitrende masse ud på et stykke bagepapir og lad det tørre i ovnen - evt. på eftervarmen, hvis du alligevel skal bage. Kan opbevares i sylteglas med tætsluttende låg i meget lang tid!
Åh, hvor jeg får lyst til at bage biscottier. Tror du ikke de også kan laves med en anelse lakrids?
SvarSletSkal vist forsøges. /Merete
Mjnoo....hvad kan i grunden ikke laves med en anelse lakrids?! :D
SletÅhhh... jeg savler vist en anelse i tastaturet ;-D
SvarSletØv, jeg har ingen grahamsmel, kan jeg bruge noget andet?? De ville jo være vildt lækre at forsøde weekend med.
- Pia
Hej Pia - jeg beklager det sene svar; det må vist blive næste weekend, du vælger at forsøde. De er nu også værd at vente på!
SletMht grahamsmel, så kan du bare bruge ren hvedemel i stedet, eller forsøge at erstatte grahamsmelet med finvalsede havregryn. Sidstnævnte har jeg ingen erfaring med, men jeg vil nu tro, at det sagtens kan lade sig gøre
Venlig hilsen Nina