søndag den 8. september 2013

Opskrift på squashkage


Blot en påmindelse, for opskriften ligger faktisk allerede på bloggen. Det er et faktum, at har man squash, har man mange squash - og så er forslag til anvendelse kærkommen.

Kagen er bagt med mindre sukker og mere groft mel end den klassiske udgave. Men...kage er det stadig - ingen tvivl om det! 

Ingredienser:
3 æg
2 dl koldpresset solsikkeolie. Er du lidt tilbageholdende i forhold til smagen, så lav fifty-fifty og brug ½ koldpresset og ½ almindelig solsikkeolie
3 dl. sukker
5 dl groft revet squash - er det en temmelig saftig udgave, skal du lige presse en anelse af væden fra
2½ dl. hvedemel
2½ dl. grahamsmel
1/4 tsk. bagepulver
2 tsk. natron 
1 tsk. salt
3 tsk. kanel
2½ dl. grofthakkede nøddekerner
2 dl. rosiner el. anden tørret frugt

Fremgangsmåde:
  • Pisk æg og sukker til det er hvidt og cremet. Sukkeret må næsten ikke knase mere.
  • Så kommer det sjove: vælt alt ned i skålen og pisk forsigtigt, indtil det hele er blandet.
  • Op i en mellemstor bradepande og bag kagen ved 200 grader, indtil en kødnål kommer op igen uden dej - det tager knap 1 time. 
  • Af uvisse årsager er det bedst at drikke te til denne kage. Ikke kaffe.
Nogle holder vældig meget af at smøre flødeost-creme henover kager som disse - og det smager også ganske glimrende. Kagen vi bagte i dag skulle dog slæbes med på vaskeægte søndagsudflugt, hvorfor dette velsmagende, men klistrede tilbehør blev udeladt af taktiske årsager. 


Turen gik til Alrø. Et vindomsust, men smukt stykke af Danmark beliggende i Horsens fjord. Der er én vej (dæmning) til Alrø. Og den ender. For enden af denne vej er der en mole. Den ender også. For enden af denne mole er der en badebro - der også ender, som den slags har for vane. Dér kan man til gengæld blive fragtet til Snaptun via en cykelfærge om sommeren. Det har vi til gode - men tanken om en hel søndag i dette område næste sommer kunne godt gå hen og blive en realitet.
Ak ja...næste sommer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar