lørdag den 14. september 2013

Tørremaskinen på overarbejde

Lige nu er æbletræet ved at gå ud af sit barkede hylster for at levere duftende æbler til os. 


En gavmildhed, der påkalder fuld opmærksomhed fra vores side lige netop nu, hvor den hidtil største brombærhøst er ved at klinge af. 

Der er heldigvis flere metoder at ty til for at få alt under tag. Én af dem er min uundværlige tørremaskine: 


- Som blandt andet har mestret fnuglette og sprøde hindbær til müsli, småkager, grønne salater og måske et løft til tungere retter, når vi kommer længere hen på året. Hvis de holder så længe..
Tørrede hindbær
Tørrede brombær, hvis konsistens indbyder til at gumle lidt længere og fundere over livet mens det står på. Lækre som de er, men i særdeleshed gode at spise sammen med en håndfuld nødder.


- brombær

- og klassikeren: æbleringe. Til venstre ses tørret pære, som er én af mine favoritter. 


- samt æbler og pære
Det er en travl, men meningsfyldt tid. Vi pressede saft af æbler i dag og fik 10 liter i fortjeneste - de billeder kommer én af de næste dage. 

2 kommentarer:

  1. UHM det ser lækkert ud. Hvor modne tørrer du dine pærer? Skal de være fuldmodne eller er det OK med knap så modne?

    SvarSlet
  2. Hej Lone.
    Du kan sagtens bruge knapt modne pærer! Dog vil jeg sige, at det bedste resultat altså kommer, når pærerne har en perfekt sødme og endnu ikke alt for bløde. Jeg skal selv tørre en god portion i morgen - og jeg glæder mig!!
    God fornøjelse!
    Venlig hilsen Nina

    SvarSlet