solbær- og løgkompot med fennikelfrø |
Sidst, men ikke mindst, kan den også serveres sammen med en kartoffel/gedeost/rosmarin-pizza.
Kompotten holder sig fint 1 måned (måske længere) i køleskabet.
Ingredienser:
½ dl olivenolie
400 g løg, almindelige hvide zittauer eller bananskalotteløg, skåret i tynde ringe
1 tsk. fennikelfrø, groft hakkede
½ tsk. salt
260 g solbær (du kan godt bruge frosne, hvis busken er ribbet for i år)
½ dl. koncentreret solbærsaft
1/4 dl. æblecidereddike
Fremgangsmåde:
- Varm olien let på en pande og tilsæt løg, fennikelfrø og salt
- Fortsæt med at vende løgene i olien, indtil strukturen kollapser og løgene bliver transparente. De må ikke brune.
- Tilsæt solbær og fortsæt med at røre forsigtigt i panden, så løgene ikke brænder på og solbærrene langsomt begynder at briste.
- Når solbær og løg er ved at være godt sammenførte, tilsættes solbærsaft og eddike
- Kog stille ind under omrøring, indtil du står med en tæt kompot, der bobler stille rundt om på panden.
- Smag til med sukker, salt og eddike
- Hæld kompotten på glas og opbevar den på køl
Ingen kommentarer:
Send en kommentar