mandag den 2. september 2013

Det ultimative tilbehør: solbær- og løgkompot med fennikelfrø


solbær- og løgkompot med fennikelfrø
Du får her en kompot, der først og fremmest står sig godt til en grillet nakkekotelet med ditto grillede ferskner som tilbehør. Den kan også klare distancen til hakkebøffen, såfremt gæsterne ikke er så forvænte med solbærsyltetøj som klassisk tilbehør på tallerkenen, at den mere krydrede smag spænder ben for dem (de stakler). 
Sidst, men ikke mindst, kan den også serveres sammen med en kartoffel/gedeost/rosmarin-pizza.

Kompotten holder sig fint 1 måned (måske længere) i køleskabet.

Ingredienser:
½ dl olivenolie
400 g løg, almindelige hvide zittauer eller bananskalotteløg, skåret i tynde ringe  
1 tsk. fennikelfrø, groft hakkede
½ tsk. salt
260 g solbær (du kan godt bruge frosne, hvis busken er ribbet for i år)
½ dl. koncentreret solbærsaft
1/4 dl. æblecidereddike 

Fremgangsmåde:
  • Varm olien let på en pande og tilsæt løg, fennikelfrø og salt
  • Fortsæt med at vende løgene i olien, indtil strukturen kollapser og løgene bliver transparente. De må ikke brune. 
  • Tilsæt solbær og fortsæt med at røre forsigtigt i panden, så løgene ikke brænder på og solbærrene langsomt begynder at briste. 
  • Når solbær og løg er ved at være godt sammenførte, tilsættes solbærsaft og eddike
  • Kog stille ind under omrøring, indtil du står med en tæt kompot, der bobler stille rundt om på panden. 
  • Smag til med sukker, salt og eddike
  • Hæld kompotten på glas og opbevar den på køl



Ingen kommentarer:

Send en kommentar