søndag den 7. juli 2013

Citron- og hyldeblomstmarmelade

- En fortsættelse til
Når du nu laver hyldeblomstsaft én af de næste dage:



..skal du lave en parfumeret, skarp, sød og bitter citrus- og hyldeblomstmarmelade af resterne. Nuvel, måske handler det ikke så meget kvaset, men mere den citron, der har ligget og mæsket sig den sidste tid i sukkerlagen. 

Det er ikke en opskrift som sådan - snarere en vejledning: 

  • Du skal bruge: 1 citron, der har trukket med hyldeblomster, citronsyre, sukker og vand. Hak den fint og put den i en gryde sammen med 2 spsk. fint hakket blomsterkvas -uden stænglerne.
  • Tilsæt 2½ dl. koncentreret hyldeblomstsaft og lad det simre under låg 1-1½ time. Det må ikke koge for hårdt; du er ikke interesseret i en mørk karamelliseret udgave....  Blid kogning og det ender som det skal. 
Citron- og hyldeblomstmarmelade


Denne historie gentager sig fra juni sidste år. Måske er jeg blot nød til at nævne denne marmelade igen, fordi den hører til min absolutte yndlingskategori af søde ting på brødet. Samtid smider man ikke citronen væk - så lidt god mavefornemmelse findes også her. 

Kan du få fingre i bergamot-citron til ovenståede, har du det ypperste citrus-sylt....overhovedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar