onsdag den 24. juli 2013

Vegetarisk aftensmad: majsbrød med ost og kikærter

Denne aften endte sine dage som Kødløs Onsdag (sikke en titel - en sørøver værdig..) En aften, hvor vi i stedet for spiste: 

Majsbrød med ost og kikærter, løvstikkepesto og en røget peberfrugtpesto 
Løsvstikkepesto kan du finde en opskrift på her

- og opskrift på majsbrødet kommer her:

En lille bradepande

Ingredienser:
125 g groft majsmel (polentamel)
125 g hvedemel
2 tsk. bagepulver, strøgne mål
1 tsk. natron, ligeledes strøget mål
1 tsk. salt
2 æg
1½ dl. kærnemælk
1½ dl. letmælk
25 g smeltet smør, saltet 
Fyld:
50 g groft revet ost; din yndlings 
125 g groft hakkede, kogte kikærter
Et strejf chiliflager

Fremgangsmåde:

  • Bland de tørre ingredienser sammen i en stor skål
  • Tilsæt de to slags mælk, æg og smeltet smør, og rør det hele godt sammen. 
  • Tilsæt fyldet, bland godt og kom straks massen op i en smurt, lille bradepande.
  • Bagetid: 30 minutter ved 210 grader

Alternativ til fyld:
bacon, forårsløg og peberfrugter
Ristede svampe
soltørrede tomater, oliven, feta.......fortsæt, fortsæt, fortsæt!
Tilsæt 1 spsk. honning, masser af groft hakkede nødder og tørrede frugter = så er brødet blevet til kage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar