onsdag den 29. januar 2014

Sæson for blodappelsiner! Smukkere salat-følgesvend findes ikke...

Salat med blodappelsiner
En transparent, glødende orange med smukke karmoisinrøde nistre - dét er blodappelsinen, når den er bedst. Smagen er mere syrlig end almindelige appelsiner, hvorfor de klæder salatskålen des mere.

Salaten er ukompliceret med de få råvarer i centrum:

Ingredienser:
150 g frisk spinat
1/4 lille hvidkål* 
4 blodappelsiner
100 g mandler, hele
Saft og fint revet skal af 1 clementin (økologisk, naturligvis)
½ dl. mandelolie (eller anden koldpresset nøddeolie, hvis du ikke lige står med et velassorteret supermarked i baghånden)
1 spsk. honning

Fremgangsmåde:

  • Vask og tør spinatbladene.
  • Skær hvidkål i tynde strimler
  • Pil appelsinerne og skær dem i tynde skiver (man kan også skære skallen af, hvis man vil undgå den let bitre smag fra den hvide hinde)
  • Rist de hele mandler på en tør, hed pande og lad dem køle af 
  • I mellemtiden laves dressingen: 
  • Riv skallen af en clementin og pres saften. Bland begge dele med honning og olie og rør, indtil honningen er opløst. 
  • Kom spinat, hvidkål, appelsiner og mandler op på et fladt fad. Fladt. Ikke noget med en dyb skål, der maser spinatbladene til juice i bunden.
  • Dryp med dressingen og server umiddelbart herefter.

*Køb de økologiske og slip for at smide halvdelen ud, fordi de konventionelle på størrelse med en fodbold aldrig havde været en realitet at komme igennem alligevel.


2 kommentarer:

  1. Uff - jeg tænker damefrokost - masser af snak - lækker salat - god kaffe - gode timer - hvornår Nina, hvornår?

    SvarSlet
    Svar
    1. Dét er noget, der skal arbejdes på! Man kigger i sin kalender, gør man...Godt initiativ!!

      Slet