Salat med blodappelsiner |
Salaten er ukompliceret med de få råvarer i centrum:
Ingredienser:
150 g frisk spinat
1/4 lille hvidkål*
4 blodappelsiner
100 g mandler, hele
Saft og fint revet skal af 1 clementin (økologisk, naturligvis)
½ dl. mandelolie (eller anden koldpresset nøddeolie, hvis du ikke lige står med et velassorteret supermarked i baghånden)
1 spsk. honning
Fremgangsmåde:
- Vask og tør spinatbladene.
- Skær hvidkål i tynde strimler
- Pil appelsinerne og skær dem i tynde skiver (man kan også skære skallen af, hvis man vil undgå den let bitre smag fra den hvide hinde)
- Rist de hele mandler på en tør, hed pande og lad dem køle af
- I mellemtiden laves dressingen:
- Riv skallen af en clementin og pres saften. Bland begge dele med honning og olie og rør, indtil honningen er opløst.
- Kom spinat, hvidkål, appelsiner og mandler op på et fladt fad. Fladt. Ikke noget med en dyb skål, der maser spinatbladene til juice i bunden.
- Dryp med dressingen og server umiddelbart herefter.
*Køb de økologiske og slip for at smide halvdelen ud, fordi de konventionelle på størrelse med en fodbold aldrig havde været en realitet at komme igennem alligevel.
Uff - jeg tænker damefrokost - masser af snak - lækker salat - god kaffe - gode timer - hvornår Nina, hvornår?
SvarSletDét er noget, der skal arbejdes på! Man kigger i sin kalender, gør man...Godt initiativ!!
Slet