svampet chokoladekage med sorte bønner |
I alt fald må det frem, at barndommens fredagskage i folkeskolen med den klassiske kakaokage er noget, jeg godt kan lægge bag mig. Jeg har aldrig brudt mig om en porøs skærekage, der kun smager af kakao og støver i munden. I bedste fald med en god glasur/kokos på toppen. I værste fald... serveret au naturel.
Jeg sætter til gengæld stor pris på en saftig, tung og fyldig chokoladekage. Ikke nødvendigvis en brownie uden mel, men en solid kage med gods i. Denne udgave rummer en god mængde kogte, sorte bønner (purerede), som giver et diskret bid hist og her, og som netop tilbyder kagen dens saftige karakter.
Du kan roligt gå i gang. Den bliver hængende i dit opskriftskartotek.
20 pæne stykker
Ingredienser:
200 g tørrede sorte bønner(500 g kogt vægt)
1 dl. kogevand
100 g kakao
200 g hvedemel
600 g sukker
8 æg
250 g smeltet smør
2 tsk. bagepulver
1½ tsk. salt
100 g groft hakket chokolade 70%
Appelsin- og lakridscreme:
200 g saltet smør, stuetemperatur
150 g flormelis
saft af ½ appelsin
skal af 1 appelsin, fint revet
1-2 spsk. rålakridspulver
Fremgangsmåde:
- Sæt 200 g tørrede bønner i blød i dobbelt så meget koldt vand natten over.
- Næste dag (eller ca. 8 timer senere) skylles bønnerne og sættes over at koge i et nyt hold vand. Kog til møre - det tager ca. 1 time.
- Når bønnerne er kogt, blendes de med 1 dl af kogevandet til en forholdsvis tynd puré. Afkøl til stuetemperatur.
- Pisk dernæst æg og sukker helt hvidt og skummende.
- Kom puréen og det smeltede (let afsvalede) smør heri. Bland godt rundt og tilsæt til sidst de resterende ingredienser.
- Kom dejen i en bradepande og bag den midterst i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter. Når kagen er afkølet, kan den flækkes og lægges sammen med cremen:
- Bland flormelis med lakridspulver, appelsinskal og -saft. Kom smørret ved og pisk alt godt sammen.
Det er også en god kage at bage i muffinsforme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar