søndag den 23. februar 2014

En ægte kop chokolade

Varm chokolade
Det er ikke så tit, at vi kaster sig ud i den rene vare og laver ægte, varm chokolade. Som oftest er det den klassisske udgave med usødet kakaopulver, sukker og mælk, der bliver varmet i en gryde. Den kan fra tid til anden blive udbygget med en opbagning, hvor smør bages op med kakaopulveret, og mælk og sukker dernæst tilsættes. Det er også den slags kakao, hvor revet appelsinskal kan forekomme. Til den slags kakao serverer man også letpisket flødeskum. Naturligvis.

Den ægte vare, derimod, tåler at stå frem som den er. 

Der skal blot 2 ingredienser til, og så er verden god igen:
1 l sødmælk
200 g god, mørk chokolade 56%

Fremgangsmåde:

 • Mælken varmes i en gryde, men kun lige så den er rygende varm; smagen af kogt mælk hører ikke hjemme her!
 • Sluk for varmen og tilsæt den groft hakkede chokolade under omrøring. 
 • Chokoladen er klar til servering.

Dette giver en tyk, cremet chokolade, som glider fløjlsblødt ned i halsen. Fordi du kun bruger 2 ingredienser siger det sig selv, at der altså er brug for chokolade af anstændig kvalitet og som er beregnet til opvarmning.Her ser du to unger i færd med at gøre kål på hver sit glas chokolade ude i legehuset. Du kan måske ane en stribet kuffert på gulvet, og måske også et tæppe. Det er fordi man lige præcis kan sidde 3 på række og drikke varm chokoade, have tæppe på og læse i de pixibøger, som kufferten gemmer. 

Det er også den ægte vare. Ægte søndagslykke.

2 kommentarer:

 1. Det varer ikke længe, inden jeg vil prøve en omgang ægte chokolade - hvor ser det bare hyggeligt ud. To børn, som absolut har det godt - og hvordan kan de andet, men de forældre. Knus fra Majse

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Majse.
   Man kan også drikke varm chokolade i Norge....i det tilfælde NOGEN var på vej derop :) :)
   I øvrigt får søde børn søde forældre - eller omvendt... eller både/og....!

   Slet