Kiks med marcipan, dadler og flagesalt |
Det må være en kiks højere mening med tilværelsen.
Ingredienser:
75 g letmælk
120 g marcipan
50 g saltet smør
30 g dadler
110 g rugmel
100 g finvalsede havregryn
½ tsk. natron
½ tsk. flagesalt
Fremgangsmåde:
- Har du en food processor, kommer du samtlige ingredienser heri og blender alt sammen så hurtigt som muligt. Har du ikke en food processor, smuldrer du i stedet alt sammen med fingrene til en "crumble dej" og ælter herefter hurtigt dejen sammen. Denne fremgangsmåde gør kiksene en anelse mere porøse, idet havregrynene ikke bliver findelt til mel.
- Når dejen er sammenhængende, strøs rugmel på køkkenbordet, og dejen rulles ud herpå. Strø også rugmel på overfladen, så kagerullen ikke hænger i.
- Stik kiks ud i de figurer du har lyst og temperament til, og bag dem ved 185 grader i en forvarmet ovn ca. 10 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.
- Opbevares i en krukke med tætsluttende låg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar