tirsdag den 11. marts 2014

Desserter på hverdagsaftener, vol. 2


Det er ikke første gang talen falder på desert en helt almindelig hverdagsaften. 

- til ære for min søn, der holder så umanerlig meget af at få dessert. 

Her skulle have stået en hel masse om desserter på en helt almindelig hverdagsaften - men det ville være at gentage sig selv. Brug i stedet to eller tre minutter og læs indlægget ovenfor. Så smiler du og har måske pludselig brug for at gå ud i køkkenet og lave lidt dessert. 

Opskriften der følger med i dag, er et skoleeksempel på en hverdagsdessert:

  • Smørristet rugbrødsdrys vendt med lakridssirup* 
  • God ymer 
  • Solbærkompot eller grød - og her kunne det i princippet være et andet bær eller andre frugter, friske såvel som tørrede

Princippet er altså ligesom trifli - blot uden kagecremen og de sherrydruknede markoner. 

Opskriften på det smørristede rugbrød kommer her:
600 g mørkt, lidt tørt, rugbrød (puritanere vil se til højre, kaste salt over venstre ben og mumle besværgelser ved synet af solsikkekerner, hørfrø og lignende. Jeg syntes blot det giver det en ekstra smag af nødder...)
80 g mørk muscovadosukker eller farin
50 g saltet smør

Fremgangsmåde:

  • Riv rugbrødet og bland sukkeret i.
  • Smelt smørret på en pande og kom rugbrødsblandingen ved. 
  • Rist rugbrødet under stadig omrøring, indtil rugbrødet begynder at blive lidt sprødt - det tager ca. 10 minutter ved jævn varme.
  • Har du lakridssirup, tilsætter du 1 stor spsk. til rugbrødet, og rører det godt ud heri.
  • Køl af, før du begynder at bygge dessertglassene op med ymer og kompot.

*Har du ikke sirup, men vil gerne have smagen af lakrids, kan du tilsætte 1 strøgen spsk. rålakrids til rugbrødet, idet du kommer det på panden.



Snart skal og må vi have gul, luftig og uendelig cremet sagosuppe. 
Det må vi helt bestemt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar