mandag den 31. marts 2014

Små listige stykker svinekød


...der gemmer på god og kraftig løvstikkepesto.
Løvstikkepesto er vist kun i sæson, hvis man frosne depoter at tage af - og det har jeg. Til gengæld kan en klassisk basilikumpesto også gøre lykke, og dét er da muligt at opstøve. Ovenstående opskrift på løvstikke kan erstattes med basilikum, og så er der ikke flere undskyldninger!

Du skal bruge:
½-1 svinekotelet pr. snude
1 spsk. pesto pr. (samme) snude
salt, peber
olie og smør til stegning

Fremgangsmåde:
  • Flæk koteletterne og bank kødet godt på begge sider med en kødhammer.
  • Kom pesto på, luk sammen på midten og drys salt og peber på den lukkede kotelet.
  • Gentag processen for samtlige koteletter.
  • Smelt smør på en pande og tilsæt olie.
  • Steg koteletterne ved middelvarme; ca. 4 minutter på hver side, eller indtil kødet er gennemstegt.
Tilbehør:
  • Rødbedehummus med ristede mandler - laves kort sagt ved at tage gårsdagens bagte rødbede og blende den med ristede mandler, citronsaft, lidt kapers og et par fed hvidløg. Smag til med salt og mere citronsaft. 
  • Kartofler eller godt brød


Ingen kommentarer:

Send en kommentar