torsdag den 7. juni 2012

Ballast fra årle morgenstund

Der er dage, hvor man vågner op og straks mærker en længsel efter noget let og køligt. Noget, som ikke ligger en alt for tung bund, fordi der måske venter en behagelig gastronomisk overraskelse inden for nærmeste fremtid, eller bare fordi varmen har lagt sig hen over by og land. 


Vi kunne hverken mønstre god varme eller gastronomiske forventninger denne torsdag - ergo måtte vi have fat i en skål dampende varm grød. Er der noget så velegnet som grød at varme sig på og fylde maverne med sådan en torsdag morgen med dis og gråvejr  i sigte?


Jeg har en basisopskrift, som jeg oftest laver grød udfra, og som kan varieres i det uendelige. ..og den opskrift må du gerne få: 


Til en sulten person


Ingredienser:
1 dl. finvalsede havregryn
2 spsk. gryn af eget valg - her "instant" risengryn/flager
1½ dl. vand
½-3/4 dl. mælk, sojamælk, rismælk, fløde, el. andet på samme villavej
Et strejf af salt, hvis man syntes


 Fremgangsmåde:

  • Vand, salt og de to slags gryn hældes i en gryde og der koges, indtil grøden er jævn og grynene kogt ud. 
  • Tag gryden af varmen
  • Tilsæt nu mælk, fløde el.lign, som på den måde køler grøden lidt af. 
  • Spises med det samme, evt. med friske frugter/bær, smørklat, kanel, æblegrød og hakkede nødder på toppen.
Som du nok kan se, er blåbærrene let frosne. Det er den sidste pose med bær fra Sommerens tur til Norge, som der nu er taget hul på. Når jeg tænker på, hvor mange timer det tager at plukke et par gode poser, burde man sidde og kigge kærligt på hver eneste bær, man har tænkt sig at putte i munden. Men det gør man ikke. Til gengæld tænker man med glæde på stunderne, hvor man sad dér og klaskede sig blå og lilla på hele kroppen, fordi myggene også havde set ideen i at befinde sig på en lille, idyllisk plet sammen med 3,4 mio. modne blåbær...og så lige mig...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar