mandag den 4. juni 2012

Udmærket aftenunderholdning

Engang imellem må man hive op i sine skåneærmer, rette på hårnettet og tage tæppebankeren i egen hånd. Afgøre, at der er lukket for al service det næste stykke tid, få verfet Lillefar væk fra divaneseren, smække nylonerne op på puffen og tænde sig en Caminante. Dette, mine damer og herrer, er god underholdning sådan en kølig mandag aften i juni måned.
Hvor ellers skulle du få praktiske fif til rensningen af selskabskjolen, i organza, naturligvis, og blive godt og grundigt inspireret (eller skræmt) af "Der er Korsstingsmotiver allevegne"....


Læse opbyggelige artikler såsom "Et hjem uden stueplaner er som en kvinde uden charme". At du bare ved det.


- Eller: "Har De gulvtæppe-forstand?" Nej. Vi har heller ikke gulvtæpper, så den artikel må jeg gerne springe let og elegant henover. 
Når man har moret sig længe nok over artikler, som man, hånden på hjertet, nok aldrig vil komme til at tage i brug for alvor, er turen kommet til de mere interessante artikler. Såsom artiklen ovenfor, "Selvgjort er velgjort", hvori man får et indblik i 50'ernes udvikling indenfor køkkengrej samt små opskrifter, som man bliver nysgerrig efter at prøve. 


I samme bog findes også:
"Det er morsomt og billigt at brygge selv" og "Nu kan man igen få -" sidstnævnte omhandler om de råvarer, som man nu igen kunne få efter at krigen havde kastet sin skygge over køkkenskabenes indhold og variation. Om bananer står der således: "Egentlig er bananer en kedsommelig frugt, når den spises rå, men børnene kan godt lide den...." Så fortsætter skribenten med at lade bananen vandre henimod et karbad i smør, sukker og cognac for endelig at opildne husmoderen til at stryge en tændstik og sætte ild til hele herligheden. "...så vil også bananerne have sin berettigelse i den gastronomiske kunst". 


Åh, altså. Det ér da herlig læsning!2 kommentarer:

  1. Åhh, hvor hyggeligt :-) Og min mormor røg Caminante .....

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har så sandelig også langet utallige pakker over disken i min tid som kassedame i Brugsen - sjovt nok altid til ældre damer! Det er godt at vide, at man har noget at se frem til......

      Slet