Øverst: klassisk chokoladecreme. I midten: chokoladecreme med cognac-svesker. I bunden: choko-peanutmasse med havsalt. |
Der var nemlig noget om en udvidet anvendelse for denne chokoladecreme - hvilket jeg så sandelig gerne vil dele med dig.
Der er både noget til dem, der kan lide det lidt salt og sprødt
- og noget til dem, der bedre kan forholde sig til noget yderst cremet, blødt og berusende.
Billederne ovenfor viser en flok teskeer i trængsel, og ja; man kan, må og bør måske unde sig selv mindst 1 himmerigsmundfuld, inden den praktiske sans tager over, og finder en anvendelse for det på en mere, ehm, drøj måde.
Opskrifterne - og de er farligt simple - tager udgangspunkt i den færdige chokoladecreme.
Choko-peanutmasse med havsalt:
150 g færdig chokoladecreme
50 g peanut butter, crunchy
1 lille nip uraffineret havsalt - gerne i flager
Fremgangsmåde:
- Hvis det er lidt tid siden du lavede chokoladecremen, skal den lige lunes blidt og forsigtigt. Dette kan gøres over vandbad, i mikrobølgeovn eller på svagt blus direkte i en gryde.
- Når cremen er blød og varm, blander du peanut butter i cremen og bruger lidt tid på at blande de to ting sammen.
- Jo bedre peanutbutter (dvs. uden tilsat hærdet fedt og sukker), desto mere fast resultat vil du stå med i den sidste ende.
- Når massen er kølet af, er den forholdsvis kompakt og kan spises som dessert, rullet til kugler og vendt i usødet kakao. Det bedste er dog at investere i en pakke fransk nougat, som flækkes og fyldes med chokolade/peanutmassen. Skæres i mundrette stykker og serveres som konfekt, mens der mimres "Snickers" rundt om i hjørnerne....
- Du kan også vælge at trille det til en lang pølse, sætte det på køl og skære skiver af det til søndagens morgenbord.
Choko-sveskecreme med cognac:
275 g chokoladecreme
4 store svesker, der har trukket i cognac minimum 1 uge - gerne meget længere.
- Hvis det er lidt tid siden du lavede chokoladecremen, skal den lige lunes blidt og forsigtigt. Dette kan gøres over vandbad, i mikrobølgeovn eller på svagt blus direkte i en gryde.
- Sveskerne tages op fra glasset, hvor de har trukket i cognac. De skal ikke duppes tørre; lad blot de gyldne dråber følge med over på skærebrættet.
- Hakkes superfint, indtil du står med en helt homogen og temmelig klistret masse.
- Alt blandes og sættes på køl.
- Denne creme er mere løssluppen og meget smørbar. Du kan også vælge at servere den lun til friske jordbær, og/eller sammen med en god vaniljeis.
- Man kan også bruge cremen i en kage....
Fugtig, rig og fyldig chokoladekage med solbær og rabarber |
Opskrift? Opskrift. Men ikke endnu. Jeg har sat den på listen af ting, der skal testes igen, før den slippes ud i offentligheden - men en opskrift.....dét skal der nok komme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar