torsdag den 21. juni 2012

Meget mere chokolade......

Øverst: klassisk chokoladecreme. I midten: chokoladecreme med cognac-svesker. I bunden: choko-peanutmasse med havsalt.
Vi fortsætter, hvor vi slap. 
Der var nemlig noget om en udvidet anvendelse for denne chokoladecreme - hvilket jeg så sandelig gerne vil dele med dig.Der er både noget til dem, der kan lide det lidt salt og sprødt 
- og noget til dem, der bedre kan forholde sig til noget yderst cremet, blødt og berusende.

Billederne ovenfor viser en flok teskeer i trængsel, og ja; man kan, må og bør måske unde sig selv mindst 1 himmerigsmundfuld, inden den praktiske sans tager over, og finder en anvendelse for det på en mere, ehm, drøj måde. 

Opskrifterne - og de er farligt simple - tager udgangspunkt i den færdige chokoladecreme.


Choko-peanutmasse med havsalt:
150 g færdig chokoladecreme
50 g peanut butter, crunchy
1 lille nip uraffineret havsalt - gerne i flager 

Fremgangsmåde:

 • Hvis det er lidt tid siden du lavede chokoladecremen, skal den lige lunes blidt og forsigtigt.  Dette kan gøres over vandbad, i mikrobølgeovn eller på svagt blus direkte i en gryde.
 • Når cremen er blød og varm, blander du peanut butter i cremen og bruger lidt tid på at blande de to ting sammen.
 • Jo bedre peanutbutter (dvs. uden tilsat hærdet fedt og sukker), desto mere fast resultat vil du stå med i den sidste ende. 
 • Når massen er kølet af, er den forholdsvis kompakt og kan spises som dessert, rullet til kugler og vendt i usødet kakao. Det bedste er dog at investere i en pakke fransk nougat, som flækkes og fyldes med chokolade/peanutmassen. Skæres i mundrette stykker og serveres som konfekt, mens der mimres "Snickers" rundt om i hjørnerne....
 • Du kan også vælge at trille det til en lang pølse, sætte det på køl og skære skiver af det til søndagens morgenbord.

Choko-sveskecreme med cognac:
275 g chokoladecreme
4 store svesker, der har trukket i cognac minimum 1 uge - gerne meget længere. 
 • Hvis det er lidt tid siden du lavede chokoladecremen, skal den lige lunes blidt og forsigtigt. Dette kan gøres over vandbad, i mikrobølgeovn eller på svagt blus direkte i en gryde.
 • Sveskerne tages op fra glasset, hvor de har trukket i cognac. De skal ikke duppes tørre; lad blot de gyldne dråber følge med over på skærebrættet. 
 • Hakkes superfint, indtil du står med en helt homogen og temmelig klistret masse. 
 • Alt blandes og sættes på køl. 
 • Denne creme er mere løssluppen og meget smørbar. Du kan også vælge at servere den lun til friske jordbær, og/eller sammen med en god vaniljeis.
 • Man kan også bruge cremen i en kage....


Fugtig, rig og fyldig chokoladekage med solbær og rabarber
Billedet blev taget, da kagen var aldeles nylagt (lagt? ja, lagt. mere herom senere) - og det meste af den blev spist sådan. Den resterende del blev frosset ned, og da trangen til et stykke kage meldte sig, stod det klart, at kagen vandt yderligere efter en tur på frost. For det første kunne den nu skæres i smukke, knivskarpe stykker, og for det andet virkede det effektfuldt, at kagen langsomt smeltede på tungen. 

Opskrift? Opskrift. Men ikke endnu. Jeg har sat den på listen af ting, der skal testes igen, før den slippes ud i offentligheden - men en opskrift.....dét skal der nok komme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar