Solbæris med hvid chokolade og ristede mandler |
Hvis jeg skulle komme med et bud på en magnum-efterligning for voksne, så må dette være min foretrukne udgave. Måske er det i virkeligheden en Kæmpe Eskimo, der er blevet voksen..
Ingredienslisten er simpel, simpel, simpel:
4 dl. solbær (frosne kan godt bruges, hvis du har tømt buskene for i år)
1 dl. fløde
125 g hvid chokolade
Evt. et mikrodrys rålakridspulver
Overtræk:
omtrent 100 g mørk chokolade, 70%
30 g afskallede, groft hakkede mandler
Fremgangsmåde:
- Start med at give solbærrene et langsomt opkog i en gryde. Når dette sker langsomt, behøver du ikke tilsætte vand af skræk for at det skulle brænde på. Bruger du frosne bær, er risikoen endnu mindre.
- Når det koger, og bærrene begynder at briste, skal du slukke for varmen, og lade gryden stå og trække på pladen 15 minutter.
- Hæld dernæst solbærrene op i en sigte. (Væden skal du ikke bruge her, men tilsæt lidt sukker og brug det som saftevand eller kog det til en sirup, der kan bruges ovenpå yoghurten til morgenmad). Du skal bruge 2½-3 dl. drænede solbær i isen.
- Imens solbærrene drænes (hvilket de skal i min. 15 minutter), varmes fløden til kogepunktet under omrøring.
- Sluk så for gryden og tilsæt groft hakket hvid chokolade. Rør indtil chokoladen er opløst
- Tilsæt solbær (og evt. rålakridspulver) og rør indtil alt er godt blandet.
- Køl af og kom massen i en rummelig beholder, der kan tåle frost.
- Frys ind under omrøring - en kraftig dejskraber er optimal til dette formål.
- Når isen er frossen, kan man røre den op, forme den til is i den størrelse, det måtte behage, og montere hvert monstrum med en ispind. Frys igen.
- Mens man venter på, at isen fryser atter engang, smeltes den mørke chokolade, mandlerne ristes gyldne og hakkes groft.
- Når hver is er frosset helt igen, overhældes de med den mørke chokolade og drysses med mandler. Lad være med at overtrække isen helt; halvdelen af fornøjelsen er at man kan se den mørkelilla is titte frem.
Nødvendighed:
Tag isen ud 5-10 minutter før den skal spises - så folder smagen sig ud og konsistensen bliver optimal.
Note:
Ispinde af træ kan købes i hobbyforretninger til meget få øre stykket
Ingen kommentarer:
Send en kommentar