tirsdag den 27. august 2013

Syltede forårsløg

Syltede forårsløg
Min mor har verdens flotteste forårsløg i sin have. Stolte og ranke står de side om side og kæmper om pladsen i den sunde muld. Hver gang vi har været sammen her i sommer, har hun foræret mig et kæmpe bundt, som vi har brugt løs af. 

For nylig lå der dog en god håndfuld tilbage i køleskabet, som ikke rigtigt kunne komme ud over rampen. De var stadig helt friske, men frygten for at spændstighed, saft og kraft snart ville forlade disse grønne skabninger, bragte ideen til ovenstående frem i lyset.
Hvis man kan lide syltede agurker, kan man også lide disse små, skarpe hapsere. Smagen er flot domineret af fennikelfrø og passer derfor godt sammen med en karakterfuld spegepølse med svinekød eller til en klassisk hakkebøf. 
Allehånde og peber kan fiskes op efter 1 god uges tid - fennikelfrøene er blot overraskende og behagelige oplevelser iblandt løgene, så behold du blot dem i glasset!

Ingredienser:
150 g forårsløg
4,25 dl. klar eddike
2,5 dl sukker
2 allehånde, hele
2 tsk. fennikelfrø, hele
½ tsk. peberkorn, hele

Fremgangsmåde:

  • Skær forårsløgene i 1 cm tykke skiver på skrå.
  • Læg dem op i et dørslag og drys salt på med let hånd. Trækker i 30 minutter i dørslaget.
  • I mellemtiden rystes de resterende ingredienser sammen i et sylteglas med forsvarligt skruelåg, indtil sukkeret er opløst. Dette kan med fordel gøres ad flere omgange, så tiden i sig selv får lov til at arbejde.
  • Når de 30 minutter er gået, skylles løgene under rindende vand og duppes tørre.
  • Kom løgene i glasset, rør godt rundt og sæt det på køl - løgene skal trække smag mindst 3 dage, før der er lidt sjov ved det hele. Længere tids opbevaring på køl burde ikke være et problem - det skal nok holde, hvis du blot sørger for, at det service du stikker ned i glasset, er pinligt rent.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar