tirsdag den 13. august 2013

Salat med gule bønner, cherrytomater og forårsløg

salat med gule bønner, cherry tomater, kapers og forårsløg

Denne salat står og falder med sæsonfriske råvarer. Simpel i sin opbygning - men derfor også dét mere afhængig af, at hver grøntsag er på sit højeste.

Du skal bruge
Et dørslag fyldt med gule stangbønner - eller anden form for bønne i sæson. 
Halvt så mange cherrytomater, der bare har at smage af sol og sommer. 
4 forårsløg med smukke pibeformede grønne rør, der ikke har opgivet en strunk og stolt figur
1 ordentlig bunke persille - vasket fri for alt det, man ikke vil spise
1 spsk. kapers
1 fed hvidløg
1 spsk. mørk balsamico eddike
½ dl. olivenolie - sådan cirka. Måske lidt mere.
salt og peber efter smag. Sidstnævnte skal være groft og friskt kværnet

Fremgangsmåde:

  • Damp eller blancher bønnerne, indtil de lige akkurat er kogte. Skyl i koldt vand
  • Skær cherrytomater i halve
  • Lav dressingen: hak persille, kapers og hvidløg fint. Tilsæt olie, eddike, salt og peber. Smag til. Hvis dine tomater ikke er super søde, skal du måske give et strejf rørsukker. Bland tomaterne i denne dressing.
  • Arranger bønnerne på et fad og hæld tomat/dressingen henover
  • Find noget anstændigt brød, måske lidt fisk eller noget andet, der kan grilles, og så vist bare et glas hvidvin. Der er ikke mere, man kan ønske sig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar