onsdag den 13. november 2013

Intet efterår uden en ordentlig græskarsuppe!


Cremet græskarsuppe
I morges gik dagen os i møde med den smukkeste solopgang. Luften var frisk, løvduftende og klar - lige som man gerne ser at en morgen i november skal være. 

Dagen gik på hæld, og solen fulgte efter. Lygterne blev tændt og aktiviteterne rykket indendøre. Ind i varmen og ind i køkkenet, hvor nogle gode lunser græskarlygtefremstillingsindmadsrester lå og ventede på, at noget kreativt skulle hænde. Det skete sådan set ikke, hvis vi altså skal være helt ærlige - for græskarsuppe er dog trods alt set før. Der er bare det ved det, at denne suppe slap afsted med prisen for "smukkeste farve for en græskarsuppe" hvilket er en ikke særlig højt profileret kategori for mad i almindelighed. Farven kan ikke helt ses på billedet; den var nærmest...hmm...mættet æggeblommegul med en dybte, jeg sjældent har set hos denne type suppe - naturligvis hjulpet på vej af rødløg og chili.
Smag fulgte heldigvis efter farve, og suppen endte med at gøre den kølige aften ære. 

Ingredienser:
700 g græskar (græskar kan fryses rå og tages frem, når lysten til suppe melder sig)
½ rød chili
1 tsk. korianderfrø, hele
1 tsk. sorte peberkorn
1 kvist rosmarin
1 rødløg
150 g gulerod
saft og skal af 1 citron
1 dl. fløde
8 dl. hønsefond, kogende
Evt. 100 g saltede peanuts

Fremgangsmåde:

  • Kom græskar, chili, rosmarin, rødløg, gulerod, citronsaft og -skal op i en rummelig gryde og hæld kogende hønsefond henover.
  • Rist koriander og peber på en tør, hed pande, til krydderierne dufter. Ikke ryger.
  • Tilsæt de ristede krydderier, læg låg på og kog sagte i knap 20 minutter
  • Tilsæt fløden og blend suppen glat
  • Smag til med citronsaft, sukker og sort peber
  • For konsistens og smagsdybte kan du komme peanuts i gryden sammen med fløde, og blende det med. 
God suppe, køligt smør og godt brød.. åh! 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar