chokolade- og frugtpålæg |
Noget, der bare kalder på en mørk, klistret og sød masse, som kan smøres på brød, på kiks, bananer, eller hvad der nu ellers kan skabe grundlag for lyster i den dur... det er i hvert fald ikke første gang, jeg ser mig selv stå ved food processoren og fortabe mig i ingredienskombinationer hertil!
Denne udgave er måske mest for voksne grundet citronen, den skarpe ingefær og undertonerne af den bitre kaffe. Jeg har dog en køkkenhjælper på 5 år, der har fulgt pålægget til dørs med talrige smagsprøver undervejs - uden at tage sønderlig skade. Det kan sagtens trilles til konfektkugler og rulles i grofthakkede græskarkerner.
Ingredienser:
250 g svesker
250 g svesker
160 g græskarkerner
85 g mørk chokolade, groft hakket
30 g kakao
saft og skal af ½ citron
1 dl. stærk og varm kaffe
50 g flormelis
5 g frisk ingefær
Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienser i en food processor og blend, til du har en grov, men dog blød og cremet masse. Den varme kaffe vil smelte chokoladen, hvorved den hjælper til at binde ingredienserne sammen.
Opbevares på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar