lørdag den 28. juni 2014

Jordbæris med hyldeblomst


Monstro er du ét af de nærved og næsten lykkelige mennesker, der har indfanget en flig af foråret og hældt det på flaske?

Jeg taler naturligvis om hyldeblomstsaft i sin enestående enkelhed.

Hvis du har hyldeblomstsaft på hylderne, skal du skynde dig at kaste dig ud i følgende is, for aldrig har vi da haft så svært ved at lade en is stå urørt i fryseren som ved denne udgave. Isen er krystalliseret en anelse, fordi der er et forholdsvist højt indhold af jordbær i isen. Dette til trods er smagskombinationen så vellykket, at sådanne bagateller andet bliver verfet til side med en ligegyldig håndbevægelse. Mere vil have mere - og vi sætter endnu en produktion på frost her i løbet af weekenden. 

Ingredienser:
2½ dl. mælk
2½ dl. fløde
½ tsk. vanillepulver
6 stk. æggeblommer
130 g sukker
1 dl. koncentreret hyldeblomstsaft 
160 g friske jordbær

Fremgangsmåde:

  • Start med at lave en klassisk legeret iscreme:
  • Varm fløde, mælk og vanille op til kogepunktet, og tag gryden fra varmen
  • Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende
  • Hæld lidt af den varme mælk/fløde op i skålen til de piskede æggeblommer og pisk sammen.
  • Således tempereret kan hele æggemassen hældes op i gryden og blandes sammen med mælke/fløden
  • Giv den kommende iscreme et kort besøg på kogepladen og rør konstant, indtil cremen legerer = tykner en anelse. Tag straks af varmen, så du ikke står med koaguleret æg-og mælkemasse, du kun kan tude over.
  • Kom de friske (vaskede selvfølgelig!) jordbær op i gryden sammen med hyldeblomstsaften og blend til en sart lyserød og skummende creme
  • Kom iscremen i fryseren og rør undervejs, imens den fryser til fast form
  • Til sidst kan isen proppes op i isforme og være klar til næste dags iskrævende unge mennesker. 

Åh!

2 kommentarer:

  1. Ja... det må du nok sige... Åhhh!!! :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. - og så er vi tilbage ved spørgsmålet, om ikke det altid bare er sådan, at jordbær og hyldeblomster klæder hinanden?!.....

      Slet