Monstro er du ét af de nærved og næsten lykkelige mennesker, der har indfanget en flig af foråret og hældt det på flaske?
Jeg taler naturligvis om hyldeblomstsaft i sin enestående enkelhed.
Hvis du har hyldeblomstsaft på hylderne, skal du skynde dig at kaste dig ud i følgende is, for aldrig har vi da haft så svært ved at lade en is stå urørt i fryseren som ved denne udgave. Isen er krystalliseret en anelse, fordi der er et forholdsvist højt indhold af jordbær i isen. Dette til trods er smagskombinationen så vellykket, at sådanne bagateller andet bliver verfet til side med en ligegyldig håndbevægelse. Mere vil have mere - og vi sætter endnu en produktion på frost her i løbet af weekenden.
Ingredienser:
2½ dl. mælk
2½ dl. fløde
½ tsk. vanillepulver
6 stk. æggeblommer
130 g sukker
1 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
160 g friske jordbær
Fremgangsmåde:
- Start med at lave en klassisk legeret iscreme:
- Varm fløde, mælk og vanille op til kogepunktet, og tag gryden fra varmen
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende
- Hæld lidt af den varme mælk/fløde op i skålen til de piskede æggeblommer og pisk sammen.
- Således tempereret kan hele æggemassen hældes op i gryden og blandes sammen med mælke/fløden
- Giv den kommende iscreme et kort besøg på kogepladen og rør konstant, indtil cremen legerer = tykner en anelse. Tag straks af varmen, så du ikke står med koaguleret æg-og mælkemasse, du kun kan tude over.
- Kom de friske (vaskede selvfølgelig!) jordbær op i gryden sammen med hyldeblomstsaften og blend til en sart lyserød og skummende creme
- Kom iscremen i fryseren og rør undervejs, imens den fryser til fast form
- Til sidst kan isen proppes op i isforme og være klar til næste dags iskrævende unge mennesker.
Åh!
Ja... det må du nok sige... Åhhh!!! :-D
SvarSlet- og så er vi tilbage ved spørgsmålet, om ikke det altid bare er sådan, at jordbær og hyldeblomster klæder hinanden?!.....
Slet