lørdag den 24. marts 2012

23.3 Ovnbagt kuller på bund af spidskål med kapers og citron. Vindrue-salsa som tilbehør.

Det er efterhånden ved at være lang tid siden, at fredag aften var lig med bytur og festligheder indtil den lyse morgen. 
Til gengæld er fredag aften lidt særlig, fordi man ved, at der forude venter et par dage, der ikke er sat i et stramt skema. Lidt overskudsfornemmelse ved tanken om, at der er sat lidt tid ind på kontoen. 
Af samme årsag fik vi i går aftes ganske lækker aftensmad, som vi nød i selskab med ungerne. Kold hvidvin ledsagede fisken, og den obligatoriske is fulgte hovedretten, og således gik alt op i en højere enhed.

Opskrifterne kommer her - for de skal laves igen:


Vindruesalsa 
Vindruesalsa

Ingredienser:
200 g vindruer
1 appelsin, skåret i filet'er 
1 stængel bladselleri
1 stort rødløg
3 spsk. olie
2 spsk. balsamico-glace
1 tsk. estragoneddike
knivspids havsalt


Fremgangsmåde:
  • Halver vindruerne. 
  • Lav filet'er af appelsinen
  • Skær bladselleri i tynde tern
  • Skær rødløget i grove tern og kom dem op i et ildfast fad. 
  • Hæld balsamicoglace henover sammen med olie, salt og estragoneddike og rør det godt sammen.
  • Bages i ovnen ved 2o0 grader ca 15 minutter, indtil løgene er let bløde og afgiver saft. 
  • På dette tidspunkt vendes de øvrige ingredienser rundt med de varme løg, og lader blandingen blive i det varme fad - på denne måde mørnes de øvrige ingredienser let.
  • Du kan tilføje groft hakkede, let ristede fennikelfrø til din salsa - drys dem blot henover fadet ved serveringen.
Ovnbagt kuller på bund af spidskål med kapers, sennep og citron


Ingredienser:
4 kuller filet'er
1/4 spidskål
1 spsk.kapers
½ citron, skal og saft*
½ spsk. sukker
1 spsk. rapsolie
peber
-
rasp
1 spsk. sennep
2 spsk. fløde


Fremgangsmåde:
  • Skær spidskålen i 1 cm tykke skiver, og fragt dem nænsomt over i et ildfast fad.
  • Hak kapers groft og drys dem henover
  • Riv skallen af citronen og put den op i en skål. Pres dernæst citronen og bland dette med  den revne skal. Tilsæt sukker og rør, indtil det er opløst. Tilsæt så olie, og hæld dernæst citron/sukker/olie-blandingen ud over spidskålen.

  • Rør sennep og fløde sammen og pensl det på såvel inderside som yderside af fisken. Buk de tynde steder på filet'en ind mod sig selv, så tilberedningstiden i ovnen bliver så ensartet som muligt. 
  • Læg fisken på spidskålen og drys fisken med rasp og peber
  • Bagetid 17-20 minutter ved 200 grader afhængig af filet'ernes størrelse og ovnens kapacitet.
Ovnbagt kuller med spidskål, citron og kapers. Vindruesalsa som tilbehør
* En lille note til citronen:
Jeg gemmer altid skallerne fra de halve (renvaskede) citroner, jeg presser. De lægges i et glas, hvor der hældes rigeligt sukker henover. Ind i køleskabet med glasset, som ved 5 grader kan holde sig en lille måneds tid. Efter kort tid samler der sig en tyk sirup, som smager parfumeret af citron. Samtid mørnes skallen på samme måde som saltede citroner, hvorfor jeg hakker hele herligheden ved anvendelse. 
Det er derfor, at du på billedet kan se stykker af citron i stedet for revet skal. 

Dagens vel nok mest interessante projekt ved køkkenbordet var disse koldhævede surdejsstykker. Resten af dagen foregik i haven under høj sol og mulighed for såvel frokost som eftermiddagskaffe på terrassen....muahaha!!!!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar