søndag den 9. juni 2013

Chokoladesnitter på tur

Nogle dage efter højtlæsningen af Vinden i Piletræerne drog vores familie selv på udflugt. En tur, der dannede rammen om min kære svigerfars fødselsdag. 



- en svigerfar, hvis rare væsen skaffede os alle fri entré til smukt vejr dagen igennem, hvilket må siges at være lidt af en bedrift, når udflugters skæbner i reglen synes nært forbundet med paraplyer og vandpytter... 

Bevæbnet med tæpper, kølertasker, bolde, godt selskab, klapstole, solcreme og ikke mindst: småfrikadellerrabarbersaftlækrepølsehornoggrovbollerhjemmelavetleverpostejkølighvidvin..med mere. Med mere rummer blandt andet disse chokoladesnitter:

Chokoladesnitter
-  som du naturligvis skal have opskriften på. 

Det er en opskrift, der går langt tilbage i min familie. En kage, der har vist sit værd mere end hvad går an at skrive om her. Den er gennemtestet og godkendt. 

Chokoladesnitter (lille bradepande)

Bund:
125 g smør
140 g sukker
4 æggeblommer
250 g mel iblandet lidt grahamsmel
2 tsk. bagepulver

Mørk, syrlig marmelade* 

Fremgangsmåde:
  • Ingredienserne til bunden æltes godt sammen, og trykkes ned i en smurt/beklædt bradepande
  • Herpå smøres marmeladen i et godt, jævnt lag.
  • Gå videre til fyldet (nej, bunden skal ikke forbages..)

Fyld:
4 æggehvider
350 g sukker
125 g kokosmel
3 spsk. kakao

Fremgangsmåde:
  • Hviderne piskes stive og blandes med de øvrige ingredienser til fyldet
  • Bred fyldet henover kagebunden og marmeladen med forsigtige bevægelser, så marmeladen ikke tværes rundt
  • Bages på nederste rille i 35 minutter ved 200 grader.
  • Kagen egner sig til at fryse ned. 
* Du kan bruge hvilken som helst udgave af mørk, syrlig marmelade: solbær, hindbær, sveskeblomme eller blandinger hvori der indgår mørke bær og citrusfrugter. Hvis du tænker i de baner, er du på ret kurs.


Udflugter som den i dag nedfældes i en særlig bog for særlige minder. 

6 kommentarer:

  1. Tak for den opskrift, vi elsker den slags her i huset og den ser tilpas nem ud til at mor her vil forsøge sig :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg vil ikke tro, at du kan fejle denne opskrift - det skulle da lige være at bage den for længe :)Det hører vist under det, der hedder "fejl 40" - og den slags skal man selvfølgelig heller ikke kimse af :):)
      Du har garanteret smagt den i din barndom til et eller andet arrangement - det vil jeg næsten garantere for!

      Slet
  2. Åhr, denne kage lyder skøn - den skal bages snarest mulig. Jeg bliver dig lige nødt til at høre: hvor stor er en lille bradepande?
    Vh Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen, den ER også skøn! Slet og ret :) Når jeg taler om en lille bradepande, tænker jeg i størrelsesordenen: 20 x 30 cm. God fornøjelse!!

      Slet
  3. Mmmh, jeg bagte denne kage til en dejlig havedag med familien i går og den smagte bare SÅ dejligt! Rigtig god opskrift. Tak :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pernille
      Tusind tak skal du have! Dejligt, at den faldt i god jord.
      Den bliver ved med at være én af mine yndlingsopskrifter selv efter 3 årtier - så ét eller andet må den have ramt rigtigt :)

      Slet