Dette må, ganske simpelt, være essensen af sommer.
Friterede hyldeblomster med lime og jordbær |
Så...
Ud med dig. Ud efter blomstrende forsyninger!
ca. 20 små hyldeblomstklaser
60 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
2 dl. sødmælk
reven skal af 1 økologisk lime
smagsneutral olie til stegning
Fremgangsmåde:
- Pisk æg, sukker og hvedemel sammen med indædt iver
- Tilsæt mælk lidt efter lidt, indtil du har en klumpfri jævning
- Tilsæt den revne limeskal
- Sæt dejen på køl, mens du vandrer ud i naturen efter hyldeblomsterne
- Tilbage i køkkenet varmer du olien op i en gryde med høje kanter
- Når olien er varm (smid en enkelt hyldeblomst heri, og hvis den syder, er olien klar) dypper du en enkelt blomsterklase i dejen. Ryst overskydende dej af (og vær lidt grundig, for ellers bliver det til en klæg masse efter kogning), og sænk den forsigtigt ned i den varme olie. Kog, til dejen på klasen bliver lys karamelfarvet.
- Læg den friterede blomsterklase overpå et fedtsugende underlag og fortsæt, til du har brugt al dej eller blomster.
- Spises sammen med letpudret flormelis og friske jordbær. En ikke alt for tør hvidvin er garanteret godt hertil...
Spises med det samme, lad være med at vente - og nu vi er ved det: spis ikke stilken; den indeholder bitterstoffer, der kan resultere i problemer med maven.
Tænk at spise blomster til eftermiddagskaffen...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar