mandag den 24. juni 2013

Friterede hyldeblomster med lime og jordbær

Dette må, ganske simpelt, være essensen af sommer. 
Friterede hyldeblomster med lime og jordbær
Så...

Ud med dig. Ud efter blomstrende forsyninger!

Du skal bruge 
ca. 20 små hyldeblomstklaser 
60 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
2 dl. sødmælk
reven skal af 1 økologisk lime
smagsneutral olie til stegning

Fremgangsmåde:

  • Pisk æg, sukker og hvedemel sammen med indædt iver
  • Tilsæt mælk lidt efter lidt, indtil du har en klumpfri jævning
  • Tilsæt den revne limeskal
  • Sæt dejen på køl, mens du vandrer ud i naturen efter hyldeblomsterne
  • Tilbage i køkkenet varmer du olien op i en gryde med høje kanter
  • Når olien er varm (smid en enkelt hyldeblomst heri, og hvis den syder, er olien klar) dypper du en enkelt blomsterklase i dejen. Ryst overskydende dej af (og vær lidt grundig, for ellers bliver det til en klæg masse efter kogning), og sænk den forsigtigt ned i den varme olie. Kog, til dejen på klasen bliver lys karamelfarvet. 
  • Læg den friterede blomsterklase overpå et fedtsugende underlag og fortsæt, til du har brugt al dej eller blomster. 
  • Spises sammen med letpudret flormelis og friske jordbær. En ikke alt for tør hvidvin er garanteret godt hertil...

Spises med det samme, lad være med at vente - og nu vi er ved det: spis ikke stilken; den indeholder bitterstoffer, der kan resultere i problemer med maven.

Tænk at spise blomster til eftermiddagskaffen...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar