søndag den 16. juni 2013

Løvstikkepesto

Løvstikkepesto
Ikke så meget snak - her er det løvstikken, der taler!

Ingen sommer uden løvstikkepesto. Heller igen vinter, nu vi er ved det - for pestoen kan fryses i portioner og tages op til en kartoffelsuppe med bacon en isnende kold vinterdag. 

Men lige nu er det altså sart sommer - og derfor skal man kaste om sig med dybtgrønne søbeting, der kan forherlige og løfte enhver salat, ristet brød, pasta, fisk....m.m....meget mere m.m! 

Ingredienser:
200 g løvstikke, vasket og de største stængler ribbet fra
50 g pinjekerner, ristede på en tør, hed pande
75 g parmesanost, i mindre stykker
3 fed hvidløg
1½ tsk. salt
½ tsk peber
3 dl olivenolie
½ dl æblecidereddike

Fremgangsmåde:

  • Kom alt i en food processor og blend, indtil det har den konsistens, som du holder af.
  • Færdig. 
  • Kan opbevares på køl minimum 1 uge - men kan altså også fryses ned.

Giver lidt over 0,5 l

Du kan naturligvis kaste om dig med nordiske ingredienser. Vesterhavsosten fra Thise mejeri kan træde i stedet for parmesanen og rapsolie i stedet for olivenolie - og dermed kalde det for en Nordisk pesto. Er du ikke rigtigt i hopla lige her og nu, kan du altså også bare køre linen ud med parmesan og olivenolie...begge dele holder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar