Løvstikkepesto |
Ikke så meget snak - her er det løvstikken, der taler!
Men lige nu er det altså sart sommer - og derfor skal man kaste om sig med dybtgrønne søbeting, der kan forherlige og løfte enhver salat, ristet brød, pasta, fisk....m.m....meget mere m.m!
Ingredienser:
200 g løvstikke, vasket og de største stængler ribbet fra
50 g pinjekerner, ristede på en tør, hed pande
75 g parmesanost, i mindre stykker
3 fed hvidløg
1½ tsk. salt
½ tsk peber
3 dl olivenolie
½ dl æblecidereddike
Fremgangsmåde:
- Kom alt i en food processor og blend, indtil det har den konsistens, som du holder af.
- Færdig.
- Kan opbevares på køl minimum 1 uge - men kan altså også fryses ned.
Giver lidt over 0,5 l
Du kan naturligvis kaste om dig med nordiske ingredienser. Vesterhavsosten fra Thise mejeri kan træde i stedet for parmesanen og rapsolie i stedet for olivenolie - og dermed kalde det for en Nordisk pesto. Er du ikke rigtigt i hopla lige her og nu, kan du altså også bare køre linen ud med parmesan og olivenolie...begge dele holder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar