torsdag den 20. juni 2013

Nakkekoteletter med friske laurbærblade, hvidløg og abrikoser

Nakkekoteletter, kikærtesalat og løvstikkepesto
- Serveret sammen med løvstikkepesto, groft brød og marinerede kikærter. 

Nogle gange får man lov til at kaste sig i armene på de gode gamle begreber. Et ord som  "søndagsmiddag", vækker en slumrende weekend fra sin døs og byder glade mennesker til bords rundt om et veldækket bord. 

Dette gælder for middagen, som vi fik i søndags. Det var nemlig en rigtig søndagsmiddag - endda indtaget i selskab med gode venner og glade børn. 

Nakkekoteletter er mere møre og smagfulde end de "almindelige" koteletter, der meget hurtigt går hen og bliver tørre og jammerligt kedeligt at sætte tænderne i. 

Kødet kan marinere fra morgenstunden og derved lette presset omkring den endelige forberedelse af måltidet.

Hvis du køber færdigt skårne nakkekoteletter, kan det være en fordel at skære dem igennem, så stykkerne bliver tyndere - de må gerne være omkring 1 cm. tykke 

Ingredienser
(passer til 4 voksne og 4 små børn):
1 kg nakkekoteletter
8 soltørrede, usvovlede abrikoser
3 friske blade laurbær (det skal helst være friske blade)
1 lille bundt almindelig timian
1 lille bundt citrontimian
4 fed hvidløg
½ dl. æblecidereddike 
1 dl. olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Læg nakkekoteletterne op i en stor skål.
  • Lav marinaden til kødet:
  • Hak abrikoser, laurbær og hvidløg groft sammen. 
  • Vask og rib de to slags timian og bland dem med abrikosblandingen.
  • Tilsæt eddike, olie, salt og peber.
  • Bland godt sammen og hæld det ned i skålen til kødet.
  • Vend kød og marinade sammen og lad det stå og trække i min. 2 timer.
Marinerede nakkekoteletter
Inden servering:


  • Tænd ovnen på 200 grader. 
  • Kom kødet op i et ildfast fad og hæld marinaden (der har samlet sig i bunden af skålen) henover.
  • Lad kødet stege i ca. 35 minutter, indtil det er let gyldent og gennemstegt.

Serveres med:
Marinerede kikærter

  • Kogte, letafkølede kikærter blandes med rigelige mængder groft hakket persille, revet citronskal og basilikum. 
  • Når kødet kommer ud af ovnen, hældes en god sjat af væden fra det ildfaste fad  henover kikærterne, og alt blandes grundigt. 
  • Server kikærterne lunkne.

Løvstikkepestoen serveres hertil sammen med godt brød og grønne salatblade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar