Nu skal vi så til den mere sjove afdeling:
Eftermiddagskaffe hos mine svigerforældre: Muffins med ribs og rabarberkage med sherryvædede makroner og flødeskum. Småkager til at lukke munden på den mest stædige søde tand!
Opskriften på muffins, som min svigermor selv har stablet på benene, kommer her:
ca. 18 stk.
Ingredienser:
250-275 g ribbede og skyllede ribs (+ 1 spsk. rørsukker)
100 g smør (blødt)
2 tsk. vanillesukker
60 g mørk farin
140 g lyst rørsukker
2 æg
300 g mel
2 tsk. bagepulver
1 knsp salt
½ dl. mælk
100 g chokolade, hakket
Fremgangsmåde:
- Kom de ribbede og skyllede ribs i en plasticpose med sukkeret, og ryst forsigtigt, så sukkeret fordeler sig. Sæt til side.
- Rør smør, vanillesukker, farin og rørsukker godt
- Rør æggene i, et ad gangen
- Bland mel, bagepulver og salt og rør det i dejen skiftevis med mælken
- Til sidst kommes 100 g chokolade samt ribsene i dejen, og der vendes forsigtigt rundt.
- Fordeles i muffinsforme og bages 20-25 minutter ved 200 grader
Når solen ikke kan komme til Danmark, må man lukke øjnene og fremkalde den aften i 2004, hvor vi alle sad på en terrasse i Toscana og fik denne ret:
Frisk pasta, serveret med krydrede kødboller og ristede pinjekerner, iblødsatte rosiner (vineddike), sauterede spæde courgetter og -blomster. Parmesan ved bordet.
Fryd og lykke. Trods regnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar