Dette er ikke almindelige boller. Det er "afskedsboller"...
Køkkenhjælper nr. 1, vores ældste barn, havde sidste dag i dagplejen. Fra 2. august hedder det så skovbørnehave i stedet for.
Ude i gangen ligger skiftetøjet, bøllehatten, m.m, som nu er kommet med hjem for sidste gang. Jeg bliver helt sær ved tanken - jo, vores kære dagpleje-mor vil blive savnet.
Køkkenhjælperen er dog klar på forandring; det er nok mest forældrene, der ikke helt forstår, at han nu er blevet så stor. Snøft.
Opskriften kommer her -. det er en let sød bolle, som kan spises som den er.
2 Æbler, groft revet med skal
75 g solsikkekerner
½-1/4 pk gær, afhængigt af hvor meget tid, du har til rådighed
7 dl væske, optimalt halvt sødmælk, halvt vand
100 g havregryn
60 g honning
2 tsk. salt
2 tsk. kanel
1-1200 g hvedemel
Fremgangsmåde:
- Æbler, honning og væske kommes i en skål.
- Gæren tilsættes, og der røres indtil gæren er opløst.
- Tilsæt havregryn og lad blandingen trække væske 30 minutters tid.
- Tilsæt hvedemel, kanel og salt og ælt godt. Dejen vil være let fugtig
- Hæver indtil dobbelt størrelse
- Formes til boller og hæver igen
- Bages ca. 20 minutter ved 200 grader
- Læg mørk chokolade på toppen og fordel det med en gaffel, når det smelter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar