fredag den 8. juli 2011

8.7 Boller med æble, kanel og solsikkekerner


Dette er ikke almindelige boller. Det er "afskedsboller"...
Køkkenhjælper nr. 1, vores ældste barn, havde sidste dag i dagplejen. Fra 2. august hedder det så skovbørnehave i stedet for.
Ude i gangen ligger skiftetøjet, bøllehatten, m.m, som nu er kommet med hjem for sidste gang. Jeg bliver helt sær ved tanken - jo, vores kære dagpleje-mor vil blive savnet.
Køkkenhjælperen er dog klar på forandring; det er nok mest forældrene, der ikke helt forstår, at han nu er blevet så stor.  Snøft.

Opskriften kommer her -. det er en let sød bolle, som kan spises som den er.


2 Æbler, groft revet med skal
75 g solsikkekerner
½-1/4 pk gær, afhængigt af hvor meget tid, du har til rådighed
7 dl væske, optimalt halvt sødmælk, halvt vand
100 g havregryn
60 g honning
2 tsk. salt
2 tsk. kanel
1-1200 g hvedemel


Fremgangsmåde:
  • Æbler, honning og væske kommes i en skål.
  • Gæren tilsættes, og der røres indtil gæren er opløst.
  • Tilsæt havregryn og lad blandingen trække væske 30 minutters tid.
  • Tilsæt hvedemel, kanel og salt og ælt godt. Dejen vil være let fugtig
  • Hæver indtil dobbelt størrelse
  • Formes til boller og hæver igen
  • Bages ca. 20 minutter ved 200 grader
  • Læg mørk chokolade på toppen og fordel det med en gaffel, når det smelter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar