torsdag den 15. december 2011

15.12 Havregrynskugler med dadler, appelsin og instant kaffe

Havregrynskugler med dadler, appelsin og kaffe

Talen faldt på havregrynskugler i går aftes...og opskriften blev fundet frem her til morgen.

Vi er tilbage ved Vaniljekranse-Syndromet; alle har verdens bedste opskrift, og det er såre fint alt sammen. Men havregrynskugler tager 8 minutter fra start til slut (medregnet tiden det tager at spise dem bagefter på en god dag), så der er i løbet af julen rigelig tid til at afprøve mere end én opskrift.  

Havregrynskugler
17 stk. I realiteten 15, fordi du spiser minimum to, før du er færdig med at trille.

Ingredienser:
30 g smør
30 g saftige dadler uden sten
3 dl. havregryn
1½ spsk. usødet kakao
saft fra ½ appelsin 
skal fra ½ appelsin
lidt vaniljepulver, essens eller korn (ikke syntetisk vanilje)
1½ dl flormelis
1 spsk. fint malet instant kaffe
10 dråber mandelessens (hvis du har amaretto, bruger du det)
kokos til at rulle i

Fremgangsmåde:
  • Alt blandes rigtig godt med hænderne, indtil massen er formbar.
  • Trilles i kokosmel
  • Opbevares køligt og spises efter maks 5 dage pga. appelsinsaften. 
Du kan gå linen ud og bruge Cointreau eller Grand Marnier i stedet for appelsinsaft- så er det så som så med det børnevenlige islæt. De bliver til gengæld stopfodret med rosinpakker, massive "chokolade" julemænd og små, tørre pebernødder i kurve med papirservietter til diverse juleafslutningsarrangementer; så hvorfor ikke bruge det som undskyldning, og lade denne konfekt være de voksnes........Eller være demokratisk og lave to udgaver :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar