Havregrynskugler med dadler, appelsin og kaffe |
Talen faldt på havregrynskugler i går aftes...og opskriften blev fundet frem her til morgen.
Vi er tilbage ved Vaniljekranse-Syndromet; alle har verdens bedste opskrift, og det er såre fint alt sammen. Men havregrynskugler tager 8 minutter fra start til slut (medregnet tiden det tager at spise dem bagefter på en god dag), så der er i løbet af julen rigelig tid til at afprøve mere end én opskrift.
Havregrynskugler
17 stk. I realiteten 15, fordi du spiser minimum to, før du er færdig med at trille.
Ingredienser:
30 g smør
30 g saftige dadler uden sten
3 dl. havregryn
1½ spsk. usødet kakao
saft fra ½ appelsin
skal fra ½ appelsin
lidt vaniljepulver, essens eller korn (ikke syntetisk vanilje)
1½ dl flormelis
1 spsk. fint malet instant kaffe
10 dråber mandelessens (hvis du har amaretto, bruger du det)
kokos til at rulle i
Fremgangsmåde:
- Alt blandes rigtig godt med hænderne, indtil massen er formbar.
- Trilles i kokosmel
- Opbevares køligt og spises efter maks 5 dage pga. appelsinsaften.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar