Første stadie af salaten med sprængt and |
Grønkålssalat med sprængt and, appelsin, granatæble og ingefær |
I dag har jeg ganske simpelt ikke taget ét eneste anstændigt billede. Vi har spist resterne af den opkvikkende salat med bl.a. grønkål, sprængte andelår, ingefær, granatæble, m.m. fra dagen før - og det var vist det.
Til gengæld skylder jeg at nævne denne godbid, du kan se på billedet:
Baseler Leckerli |
- En krydret, lille snitte med tyndt, krakelerende romglasur på toppen - påført, mens kagerne var varme, så glasuren kunne få det eftertragtede, transparente udseende.
Kagerne er en fast del af repertoiret hos mine svigerforældre i julen, og jeg glæder mig hvert år til at sætte tænderne i én (eller to...)
Vi holder fast i julen og resterne af samme - et par dage endnu. Menuen til Nytårsaften er dog under forberedelse allerede nu. Jeg kan løfte så meget af sløret og indrømme, at vi skal op på stikkerne....
"Op på stikkerne"..... Det lyder spændende :o)
SvarSletGad vide om det så er noget rundt.... :o)
Ja det er godt nok spændende...
SvarSletGlæder mig :-)
Jeg mangler en opskrift på en 'frisk' salat el. andet 'frisk' grønt til relativ traditionel oksemørbrad i weberen og bagekartofler. Orker ikke flere rodfrugter eller anden 'tung' grønt............ Hjælp, Nina?????? Gerne noget med granatæbler.....
SvarSletLærke: Hov; jamen se lige salaten ovenfor - deri er der granatæbler, ingen rodfrugter - men finthakket grønkål, en anelse porre og rucola. Kan det gå an? Hvis ja skriver jeg lige alle ingredienserne i morgen!
SvarSletKasper og Karen Iben:
Jaa...det er nemlig meget spændende, er det nemlig. Og jeg siger ikke for meget, lover ikke for meget, eller afslører for meget!
jeg er ikke så pjattet med det der grønkål...
SvarSletHavde noget med
*romainesalat
*fennikel i ultratynde skiver
*høvlet peberrod
*grantæblekerner
*røde grapefileter i sukkerlage
*salter kerne (græskar?)
- og så noget olie/eddike, måske hindbæreddike.
Hvad siger husmoderservice????
Husmoderservice har lidt travlt for tiden ;)
SvarSlet- Men hvis ovenstående var dit forslag, vil jeg da kun bakke kraftigt op! Er dog ikke helt fornøjet med græskarkernerne - hvad med at udelukke dem og peberroden og i stedet for lave en hjemmelavet dukkah, som du drysser over ved anretning? Så drejer du godt nok salaten, men hvis maden ellers kan tåle det, så.....
Rigtig godt nytår!!!
Den blev godt nok som angivet - og den fik stor ros af selskabet. Kernene var for at give saltet og peberrod for det stærke.... Flot var den i al fald :-)
SvarSletLyder bestemt heller ikke tosset :)
SvarSlet