torsdag den 22. december 2011

22.12 Lakridskonfekt med mint og chokolade

Der var snak om nogle højst udspekulerede konfektbidder den anden dag...
De kommer her:

Lakridskonfekt med mint og lakrids
Sød, finsk lakrids, pakket ind i mint-fondant, overtrukket med mørk chokolade og drysset med lakridspulver.

Det hele kom vist af, at jeg havde set Hanne fra Hanne Ks verden lave en anstændig udgave af Johan Bülows A-lakridser; finsk lakrids overtrukket af mælkechokolade og drysset med lakridspulver. Det er godt - men mere vil ha' mere - og der kom det med mint ind i billedet.

Jeg har på stående fod midt i juletravlheden ikke nogen konkret opskrift, men du får vejledningen her:
Lakridskonfekt med mint og chokolade

Indgredienser:
Flormelis
pasteuriseret æggehvide
pebermynteolie
-
sød, finsk lakrids
mørk eller lys chokolade
lakridsrodspulver

Fremgangsmåde:

  • Bland past. æggehvide med pebermynteolie og flormelis, indtil du har en tyk, sej masse. (Ca. en hvide til knap 500 g)
  • Tag lakridsstykkerne og skær dem i mindre stykker.
  •  Pak hver lakrids ind i pebermyntemassen og tril dem til runde kugler.
  • Overtræk med chokolade og drys med lakridspulver

3 kommentarer:

  1. Wow, de ser FANTASTISKE ud. Skal desværre ikke lave mere i år - men de komme straks på listen til næste år :-)

    SvarSlet
  2. Nøj, hvor skal jeg bare have fat i noget finsk lakrids nu! Det kan da kun gå for langsomt! God inspirerende blog du har, tak for den! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Halløj, og tak for de rosende ord:)
      Jeg HAR faktisk selv lavet de første, indledende øvelser igen i år hvad angår ovennævnte - de er lige sagen, hvis man kan lide mint og lakrids....nå ja....og så også lige chokolade!

      Slet