torsdag den 23. februar 2012

23.2 Hverdagens survival kit

Dette er hverdagens redningsplanke:


Kryddersmør
Hvor olie er bilens forudsætning for at køre, er godt kryddersmør køkkenets livline på en travl hverdagsaften. Godt kryddersmør kan tilføre smag til alt fra en bagekartoffel til et stykke fisk. Det kan smøres på ristet brød eller bruges til at bringe smag frem på det, du har på panden. Smør tilfører salt og en dyb følelse af vellyst, der tilfredsstiller sanserne - af samme årsag behøver du heller ikke de store mængder, før dine smagsløg er opmærksomme på, hvad der sker.


Ingredienser:
50 g blødt smør 
20 g tomatpuré
2 tsk. tørret persille
1 tsk. paprika, rosen
1 tsk. engelsk sauce
1-2 fed hvidløg, fint hakkede (ikke pressede. Det vil tage pusten fra alle de andre ingredienser og forpeste dit køleskab)
1 tsk. balsamico glace


Alt blandes godt og grundigt med en ske. 
Færdig.


Her til aften kom kryddersmørret ovenpå nogle rodfrugter, som blev bagt af inde i ovnen med lidt vand i bunden af fadet. 
Resterne bruger vi i morgen aften, hvor de skal indgå i en slags salsa med linser, fint hakket rødløg, de bagte rodfrugter (hakket i fine tern) og så den sauce, der samlede sig om rodfrugterne inde i ovnen. Sidstnævnte regner jeg med at give et kort opkog, inden den hældes henover grøntsager og linser. 


Vi får se....gør vi.

4 kommentarer:

 1. Nu är det en svensk här:). Men måste säga att detta ser verkligen gott ut:). Behöver lite idéer på nya maträtter:)

  SvarSlet
 2. deal - lad os se hvad teamet krydresmør kan bidrage til. Jeg har fået en gammel kogebog hvor der er flere afsnit med krydresmør og de har navne!

  SvarSlet
 3. Alle indlæg er velkomne - danske såvel svenske! Jeg takker for dine rosende ord :)

  Camilla: Det bliver spændende at se, hvad du kan inspirere med - der er i sandhed mulighed for at "variere over samme tema" her!!

  SvarSlet
 4. - jeg har i øvrigt også gamle opskrifter på "erstatningssmør" og måder at strække det på. Det har jeg ikke lyst til at eksperimentere med.....Lad os nyde, at vi ikke har så meget smalhals, at dette skulle være nødvendigt.

  SvarSlet