onsdag den 8. februar 2012

8.2 Fladbrød med havre og farin

Vi fik en nem aftensmad her til aften - en slags æggekage med robust fyld. Da der ikke indgik nogen form for tærtebund, lavede jeg disse fladbrød til: 
Delvist hvedemel, delvist fint kværnet havregryn. En anelse farin for at karamellisere en smule, og så ellers en tur i ovnen, indtil de var sprøde. Da vi fik dem til aftensmaden, blev de vendt om og smurt med koldt smør. 
Smagen af havre var ikke så gennemtrængende som ønsket, så jeg vil anvende en lidt større procentdel havre næste gang - med andre ord er der ingen opskrift, før jeg er helt tilfreds. 


Dagens sidste bemærkning har absolut intet med mad at gøre - men den kræver en vis tankevirksomhed fra min side: Den håbefulde Køkkenhjælper nr. 1 skal snart til fastelavn. Den håbefulde Køkkenhjælpers mor skal lave et kostume. Selvsamme mor havde regnet med at sy et Superhelte-kostume. Det virkede tilpas ukompliceret....indtil drengen med lys i øjnene proklamerede her til aften: "mor, jeg vil da være KROKODILLE! Sådan en, mor, som gemmer sig i vandet og siger WAAAARH!!!!" 
Det kan ikke være anderledes. Vi forsøgte lidt spagt med lidt mere tilgængelige forslag som løve og tiger - men nej. Drengen (og det skal han have ros for) står fast ved sit ønske. Øhm...javel, ja. En krokodille bliver det. Waaarh... 
Pt med skitseblokken fremme og stofresterne på bordet - og en kende bekymret over takkerne på ryggen. 

3 kommentarer:

 1. Jeppes farmor siger: Ingen problem (tror jeg) med takkerne på ryggen - lad os lige stikke hovederne sammen.
  Tænderne (!!) er nok et større problem - der er langt fra Jeppes små bisser til et frygtindgydende krokodillegab.

  SvarSlet
 2. Jeg er SÅ glad for det Klokkeblomst-kostume, Filuka fik i julegave :-D Men en krokodille, det glæder jeg mig til at se..................

  SvarSlet
 3. Kære Jeppes farmor: jeg vil glæde mig til at modtage lidt råd og vejledning vedr. det kommmende krokodillekostume!!! Tænderne klarer vi; dem skal vi nok hitte ud af - og ja, så er der bare takkerne tilbage :)

  Lærke: Maj og jeg var klædt ud som (klokke-)blomster for ja, mange år siden til fastelavn - det var et yndigt syn :) Det får du garanteret også, når Filuka træder i stadsen!

  SvarSlet