mandag den 6. februar 2012

5 - 6.2 Stor kalas og festlig anvendelse af havregrød

Der var familiefødselsdag på programmet i går, for min mands mormor fylder 90 i dag. Lad os nu være ærlige og se det i øjnene: en mandag er morderlig fin til storvask, indkøb og rugbrød med leverpostej - men ikke forfærdelig meget velegnet til en rund fødselsdag. Søndag var belejligt tæt på og lige ved hånden; ergo tog vi forskud på den glædelige begivenhed allerede i går:


Tusmørke, stemning...og kringle


90 års-fødselaren
Tænk at fylde 90 år - og bære det så flot! Det vil jeg også gerne lægge billet ind på, tak.


Min svigerinde stod for produktion af kringler, hvilket hun gør så godt, at vi andre end ikke tør bevæge os ind på dét felt. I dagens anledning var der en ny variant med på fadet: appelsin-remonce. Ikke dårligt, slet ikke dårligt! Meeen.....den klassiske udgave med kanel, rosiner og æble er nu heller ikke til at kimse ad!


Nu til havregrøden:

I den evindelige søgen efter små, hyggelige ting til en lille drengs eftermiddagsmadkasse, kom disse stænger frem i lyset:

Frugtstænger med grød og kakao
Som navnet antyder, så er vi ikke ude i kategorien "Kage", men nærmere "Madpakke Special" - disse stænger er tilpas mættede med energi til en aktiv dreng, der for tiden befinder sig i frostgrader fra 7.30-15.00 - og tilpas sunde til at moderen gerne vil sende dem med ham i supplement til eftermiddagsmadderne i ny og næ.
Opskriften får du her:


Ingredienser:
75 g grød - kold og derfor også tilpas stiv. Øllebrød er velsagtens den eneste type, der ikke dur her
50 g ren peanutbutter, den cremede udgave (uden sukker og hærdet, vegetabilsk fedstof)
75 g meget fint hakkede svesker
50 g meget fint hakkede tranebær (tørrede)
3 tsk. kakao med top
1 tsk. lakridsrodspulver
3-4 tsk. ahornsirup
20 g groft hakkede solsikkekerner
1 nip salt (det skal du undlade, hvis grøden er kogt med salt)
1 nip vanillepulver


Fremgangsmåde:

 • Alt blandes rigtig, rigtig godt - har du hakket de tørrede frugter for groft, får du et problem...
 • Trilles i kokosmel, evt. blandet med en anelse flormelis
 • Opbevares på køl

2 kommentarer:

 1. Nøøøj, tror også de frugtstænger villle passe godt til mig! Sidder i skrivende stund med en portion morgengrød foran mig - og har for få minutter siden stået i køkkenet med en stadig halvfuld skål af selvsamme grød, som var gemt fra i går, og tænkt: Kan man godt gemme denne grød endnu en dag... fryse den???... eller bliver jeg nødt til at smide den ud?
  Nu ved jeg hvordan dens levetid kan forlænges endnu engang. Du har reddet os! :-)
  Kram fra grøden og mig

  SvarSlet
 2. Halløj - sikke en ære; grødredningskvinde..... det vil jeg gerne sætte på mit CV! Jeg har lige puttet nogle i fryseren - og hvis de kan holde til dén behandling, får du lige en opdatering herpå.
  Fryse selve grøden kan du i hvert fald sagtens. Jeg fryser gerne grød til klatkager og brød - så det er ikke noget problem.
  Kh Nina

  SvarSlet