onsdag den 22. februar 2012

22.2 Når tre har nok i sig selv

Efter lidt vanskeligheder i begyndelsen er surdejen nu fuldstændig kampklar og parat til at indgå i et samarbejde med det mel, jeg fodrer den med. Følgende brød er med andre ord et resultat af min surdej:


Basic country bread
Grundopskrift på surdejsbrød fra bogen: Tartine Bread  af Chad Robertson 

Brød på vej til bagning.
 Bemærk de små luftblærer øverst på det forreste brød.


Et godt pejlemærke i forhold til hvor meget dejen har hævet:
når dejklumpen flyder, er brødet  hævet tilstrækkeligt
Jeg bliver aldrig træt af at konstatere, hvordan mel, vand og salt kan blive til et perfekt brød: 3 ingredienser - og der er ganske simpelt dét. End ikke en mikroskopisk klump gær fra de forenede spritfabrikker fik lov til at snige sig med i selskabet. Intet andet end vand, salt og mel. Hvorfor tilsætte mere, når mel og vand er nok til at nå det perfekte? 


- Øhm....det skulle da lige være lidt smør, vaniljecreme, m.m. til en fastelavnsbolle! 
Men det er en anden snak, en anden sag. Hver ting til sin tid. Nemlig.

3 kommentarer:

  1. Det ser afsindig godt ud, det brød. Ligner på en prik den slags vi andre dødelige må betale formuer for i f.eks. Emmerys .... Kan man tegne et abonnement???

    SvarSlet
  2. Sagtens! jo mere jeg bager, jo bedre bliver surdejen. Du kommer bare forbi :)

    SvarSlet